Mit nézzünk ma a tévében? – Péntek

Ahogy ránéztem a mai tévékínálatra, eléggé lemondóan legyintettem, hogyaszondja: eh, már megint péntek, ráadásul előszilveszter. Ergo, sehol semmi. Pedig de. Itt van rögtön Martin Scorsese egyik legviccesebb filmje, a Lidérces órák, melyben nincs Robert De Niro, de van egy taxisofőr, aki gond nélkül kiteszi utasát -mint a huzat- New York legsúlyosabb kerületében, amikor annak pénzét a lehúzott ablakon kiviszi a huzat. Itt kezdődik a film, egy éjszaka története, olyan, mint amit a címe is sugall. (Duna, 21.30)

Robert De Niro ekkor már egy másik csatornán futó ismert komédiában szerepel, ahol egy pánikbeteg maffiavezért játszik, akit egy kétbalkezes zsidó pszichológusnak (Billy Crystal) kell meggyógyítania. Csak egy kis pánik. (Viasat3, 21.15.)

A következő ajánlat egyáltalán nem igazán vicces, sőt, igen komoly témát dolgoz fel, egy igen érdekes filmnyelvi/dramaturgiai kísérlet keretében. Stephen Frears a Bombabiztos című filmjében azt a szerencsére csak elképzelt közelmúltbéli, hidegháborús pillanatot dolgozza fel, amikor az USA főharcálláspontján meghibásodik egy komputer, és Moszkva bombázására ad parancsot az USA légierejének. Vágások nélkül, gyakorlatilag egy slukkra játszották fel ezt az elképzelt feszült és drámai szituációt a fekete-fehér filmnyersanyagra olyan sztárok, mint George Clooney, Richard Dreyfuss (kép) vagy Harvey Keitel. (Viasat3, 23.05)

De maradhatunk vicces hangulatban is, hiszen a Lökött örökösök, nagyjából a fél Monty Pythonnal, a hamisítatlan angol humort hozza el otthonunkba. (tv2, 23.00)

A 23-as szám viszont megint komolyabb hangvételű film, Joel Schumacher rendezése, melyben Jim Carrey egy elég paranoiás, számmisztikába gabalyodott fickót játszik. (film+, 23.10)

Kebab kapcsolat – Erről pedig itt ír bővebben az ismert filmkritikus, blogger és konyhatündér :). (FEM3, 23.35)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.