Mi lesz ma a tévében? – Péntek

Tarantinóé az első ajánlat: a Kill Bill első része a film+-on, 21.10-től. Tudom, hogy könyöködön jön már ki, de úgyis ott ragadsz, ha belenézel. Ha meg nem tudod, miről van szó, akkor néhány kulcsszó a filmből: Vér! Izgalom! Kacagás! Kard! Hó!

Két régebbi magyar film következik: A Tüske a köröm alatt Sára Sándor ’87-es filmje, melyből arról a korról mesél, amikor még az értelmiség rendelkezett némi felelősséggel környezete iránt: Egy festőművész a szakma áskálódásai elől Hortobágyra költözik, de ott meg hatalmaskodó, korrupt pártfunkcikkal kerül szembe, akik a természetvédelmi területen szeretnek vadászni, madarászni (illegális libabizniszben utazni). Cserhalmi a világ ellen – egy lövés az akkori pártállam testébe. (Duna, 21.25)

A Rosszemberek Szomjas György egyik műfajteremtő kísérlete, melyben szinte görcsmentesen ötvöződik a 1848-49-es szabadságharc utáni betyárvilág romantikája az 1970-es években elinduló táncházmozgalom magyar paraszti nosztalgiájával, valamint a (spagetti)western műfajával: megszületett az eastern (lebbencswestern…:). Avagy: Volt egyszer egy Nagyalföld. (m1, 21.35) A képen az egyik emblematikus főszereplő, Djoko Rosic.

Tarantinóval kezdtem, de Tarantinivel zárom a mai ajánlót: Michele Massimo Tarantini követte el a tv6 ma esti soros gagyihorrorját: Kannibál inferno avagy mészárlás a Dinoszaurusz-völgyben. Kérem szépen, ehhez nincs mit hozzátenni. 😀 Jobb mint az eredeti címe, a semmitmondó Meztelenek és vadakra. Amazonasi dzsungeles-emberevős őrület lesz amúgy, a műfaji klasszikus Deodato-féle Cannibal Holocaust nyomdokain. Kezdés 22.00-kor.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mi lesz ma a tévében? – Péntek bejegyzéshez

 1. Dr. No szerint:

  Megfogadtam, hogy nem bonyolódok vitába, de nem bírom megállni.

  Itt a Rosszembereknél mintha egy kis keveredést éreznék, nem a Talpuk alatt fütyül a szél játszódott az Alföldön, egész pontosan – azt hiszem – Karcag környékén, míg emez meg valahol a Balaton környékén, tán Somogyban?

 2. efes szerint:

  @Dr. No: Nem keveredés, hanem tévedés. A Bakonyban játszódott (vö: Párizs az én Bakonyom…) a Rosszemberek. A Leone-asszoszicáció viszont jobb az Alfölddel. Mindegy. Mindeképpen ide akartam húzni valahogy Leonét.

  Vitázni ér amúgy.

 3. Dr. No szerint:

  @efes: Én azért gondoltam keveredésnek, mert mindkét film viszonylag hasonló: betyárok – western – Szomjas György – Djoko Roszics

 4. efes szerint:

  @Dr. No: Ja, nem keveredtem. Faszságot írtam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.