Mi lesz ma a tévében? – Hétfő

Vacak egy nap lesz. Ráadásul meghalt Leslie Nielsen szegény (84 éves volt), a kultúrának is a kulturálatlanok akarják megmondani, milyen legyen… A tévében sincs semmi.

Ugyan a Duna újra előhúz egy iráni drámát a tarsolyából, ami biztosan nemesen egyszerű lesz, és örök emberi értékek, satöbbi, (Egy véletlenül embert ölt fiatalember lelkiismeret furdalásáról szól a Hajnalhasadás) de hát azért ezeket az iráni barkácsfilmeket sem jó mindennap nézni. (Duna, 22.35)

A Viasat3 0.00-kor a Három kívánság című, fekete-fehérnek tűnő filmdrámával tetézi a rossz kedvet: lesz benne kisfiú, kiskutya és Patrick Swayze, a szeretet nevében. (kép)

Vagy nézzük meg negyvenedjére a remek Coplandot? (film+, 22.50) Mostanában láttuk azt is. Szóval, vacak nap…

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

8 hozzászólás a(z) Mi lesz ma a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

 1. bog.art szerint:

  nincs mese, egész nap a viasat history-t kell nézni, azon mindig van valami érdekes – én már amúgy se nézek filmeket a tévében….

 2. efes szerint:

  @bog.art: Miért, az m1, m2, duna nem szabdalja szét őket… A Filmmúzeumon ma lesz amúgy a Kis Valentino, de azt én nem bírom nézni. A Viasat History azért elég didaktikus, nem? Én vagy oroszláncápazsiráfelenfántot szoktam nézni, vagy főzök vagy utazok. Vagy Mezzo, vagy valami sport. Bár ez azért eléggé pótcselekvés-jellegű tévézés.

 3. Visszajelzés: Leslie Nielsen (1926-2010) autogramja

 4. kaamir szerint:

  @efes: Nem szabdalnak, de szinkronizálnak, a képarányt se sikerül mindig megtartani és az ORTT (vagy mi)is odaszarja a karikáját a sarokba.
  Tv-ben én csak olyan filmet nézek, ami nem igazán érdekel, vagy máshonnan nehéz beszerezni.

 5. bog.art szerint:

  @efes: nem azért nem nézem, mert szétszabdalják, hanem mert alapból nem vagyok hajlandó szinkronizált filmet megtekinteni, ahogy kaamir is említette a probléma eredetét. (bár a képarányhoz nem értek)
  az oroszláncápazsiráfelefánthoz nekem nincs kellően edzett idegrendszerem, ha már látom, hogy elkezdi üldözni a zsákmányt, azonnal kapcsolok el onnan (akkor már inkább valami jó kis darabolós gyilkosság reggeli újságolvasás közben, nem? csak úgy idegnyugtatónak…:-)))
  a viasat history nem didaktikus, tele van művészettörténeti sorozatokkal, ma a tea útja lesz, amit ezerszer is végig bírok nézni, meg a jobbnál jobb angol sorozatok, merthogy ők amúgy mindenre kiváncsiak a világon…

 6. efes szerint:

  Nekem nincs bajom a szinkronnal, ha az jó. Arról nem is szólva, hogy sokszor jobb a szinkron mint az eredeti hang…:) (pl. Szirtes Ági – Sopranóné, Alföldi – Dr.Carter..:), vagy Végvári – Al Pacino, bár itt azért voltak erős túlzások is)

 7. bog.art szerint:

  @efes: végvári nekem is elsősorban al pacino, másodsorban természetfilm-narráció, utolérhetetlenül szép hangja volt. (dörner meg bruce willis, juhé!) oké, de egy japcsi vagy egy koreai filmet hogy szinkronizálsz? azokat a jelentőségteljes horkantásokat és hanglejtéseket egyszerűen nem lehet átadni, akkor meg minek a nagy erőlködés? én maradok az eredeti színészi hangnál, sőt, még magyar feliratot is ritkán választok, mert idegesít a sok bénán összeeszkábált, magyartalan mondat…

 8. efes szerint:

  @bog.art: Persze, azt nem. Sőt, én még az orosz filmeket is oroszul szeretem. A tucatfilmeket viszont inkább szinkronnal nézem, persze, mondom, ha azok igényesek. Ha nem, akkor utálom. (Láttam szinkronszínészt nyaralóhelyen, kerthelyiségben laptopra felmondani a szövegét….)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.