Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő

A mai, már erősen csökkentett cukortartalmú ajánlat a következő:

Comandante (Duna II, 19.30) – Oliver Stone bájcsevegése a Rémmel, mely messze nem mélyinterjú, Fidel Castro (kép) valódi személyiségéről nem sokat tudunk meg, azonban jelentkezzen az, aki már ült másfél órán át szemtől szemben a világ jelenlegi legtekintélyesebb diktátorával, minden különösebb veszély nélkül. Embert látunk a filmen, ám ez a diktátorok tipikus bája: embernek látszanak, holott nyilvánvalóan nem azok.

Crank (film+, 21.00) – Na ez a film sem az intellektusunkat dédelgeti, ellenben egy közel tökéletes akciófilm. Van egy pali, akibe (valahogyan) olyan méreg került, aminek hatását csak úgy tudja csökkenteni, ha folyamatosan magas szinten tartja a vérében az adrenalin szintjét. Ennek megfelelően, Jason Statham fut-lő-száguld-ugrik stb. az egész filmben, melynek tömény akció-overdózisát néhány ügyesen elrejtett humoros jelenet oldja csak. A 88 perces film lepereg kb. 2 perc alatt.

A fehér grófnő című filmet nem láttam még (majd most: tv2, 23.50), de James Ivory általában tisztességes, színvonalas és nagyszabású romantikus drámákkal szokott előállni. Ez alkalommal a múlt század harmincas éveibe, a zűrös-züllött Shanghajba repít el minket, biztosan lesz majd bűn, fondorlat, amerikai kémek, orosz kékvérűek, kínai gengszterek. Kezdődhetne korábban…

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. bog.art szerint:

    hát, én láttam a fehér grófnőt (sőt, a legújabb ivory-giccset, a city of your final destination-t is), azt kell mondjam, ha a napok romjai meg a howards end még a tisztességes romantikus film kategória (én is szerettem őket), akkor meredeken zuhan a színvonala ivory darabjainak….

  2. efes szerint:

    @bog.art: Igen? Basszus. A Napok romjai az egyik kedvenc filmem…:)))

  3. bog.art szerint:

    @efes: azért nézd meg….engem is bármikor le lehet venni a lábamról egy kosztümös századeleji angol filmmel (én még a poirot-t is tátott szájjal nézem, a gosford park meg mindent tarol nálam), de ivory az angolnál is angolabb akar lenni, pedig a britek aztán baromi giccs-érzékenyek, most néztem utána a kritikáknak, szegény, mit kapott ezért a filjéért (is…) – szóval én disznóságnak tartom, hogy a színészeivel viteti el a balhét, jobbnál jobb alakításokat lehet látni a filmjeiben (én, speciel fiennes-t nem nagyon szeretem, de az összes többi színészét igen), küzdenek a nyomorultak, mint disznó a jégen, hogy a kétdimenzós karaktereknek valami jelleget adjanak, nem is rajtuk múlik, hogy ilyen a végeredmény…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.