Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

A királyi mellékes, avagy az elvetélt ovicsatorna ma estére picit összeszedte magát, bár azt azért nem mondanám, hogy soha-nem-látott újdonságokkal/kuriózumokkal üti ki a néző szemét. Mindenesetre, a mai felhozatal legalábbis tisztességesnek mondható (bár én annyira nem szeretem az m2 egyik ma esti filmjét sem…). Tehát, aki nem látta még Ang Lee Oscar-esőben ázó, meleg cowboyos románcát, illetve Julian Schnabel elégikus (és öntetszelgő) haláltusa-reprodukcióját, az ma megteheti: A Brokeback Mountain 21.00-kor, a Szkafander és pillangó közvetlenül ezután, 23.10-kor kezd, az m2-n.

Ezeknél sokkal érdekesebb választás például Giuseppe Tornatore meglehetősen összeszedett és sűrű, kicsit szociografikus, kicsit pszichologizáló, kicsit romantikus és kicsit krimis drámája egy ex-szovjet nő (kép) viszontagságairól a mai Olaszországban. Az ismeretlen 22.55-kor kezd a királyi egyesen. Itt mondom bővebben, milyen.

A Duna tévé késő esti, 22.40-kor kezdő Nőies játékok című filmjét is ajánlottam már, aki akkor kihagyta, ma pótolhat. Shakespeare korában játszódik a film, amikor még a női szerepeket is férfiszínészek játszották a londoni színházakban. A történet Mariáról, az egyik nagy színpadi sztár öltöztetőjéről szól, aki tehetsége és eltökéltsége révén először vált ismertté nőként a színház világában. Maria szerepében egészen elbűvölő alakítást nyújt, pl. az acid-Rómeó+Júlia egyik címszerepéből is ismert Claire Danes.

Mára ennyi, a többi csatornán nem lesz semmi extra.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. ChrisDry szerint:

    Szkafander és pillangót aki nem látta, annak kihagyhatatlan! 8/10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.