Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

19.55, tv2Kapj el, ha tudsz! Spielberg mester perfekt szélhámos-filmje az ezerarcú és mindenkit átverő Leonardo Di Caprióval. (Az “úgy utálom kapribogyót” jellegű esetleges kommenteket szó nélkül kimoderálom!) Persze, hogy látta már mindenki, de szórakoztató és jól megcsinált film, úgyhogy bármennyiszer meg lehet nézni…

…ha nincs más, márpedig a konkurencia ezúttal lemaradt.

22.00, STORY4Elveszett jelentés. Francis Coppola Sofia lányának megfoghatatlan filmje, bővebben itt.

22.45, DunaAz utolsó forradalom. Tegnap egy ex-szovjet lány olaszországi kalandjait ajánlottam, ez a film pedig egy román srácról mesél, hogyan tud boldogulni a romántól annyira különböző, de mégis nagyon hasonló nyugati társadalomban (kép). Kis büdzsé, nagy film!

23.50, Viasat3Star Trek 2.-Khan haragja. Illik említeni a Star Trek-mozifilmek konszenzusosan legjobb darabját.

0.50, tv2Milos Forman Goya kísértetei című filmje a szinte nézhetetlenül késői időpontra van kárhoztatva, azonban mindenképpen érdemes miatta fennmaradni, még akkor is, ha messze nem ez a mester legjobb filmje. Nem igazán “Formanos” a Goya kísértetei, ugyanis nem volt szokása történelmi tablót alkotnia eleddig. Csinált már korábban is kosztümös filmet, de az vagy életrajz volt, vagy romantikus komédia, de ilyen korszakokon átívelő tablót még nem. Nem is életrajz ez, hiszen Goyáról nem sokat tudunk meg, talán csak azt, hogy szerette a pénzt, kissé együgyű volt, de alapvetően jó szándékú. A valódi főszereplő Lorenzo (Javier Bardem). Az ő sorsa az, amely ívet húz a középkori inkvizíciótól a polgári forradalmakig, és azon túl. Forman olyan dolgokat is meg tud mutatni általa, amit eddig tán még filmen sosem. (A “felszabadítottak” viszonya a felszabadítókhoz, ugye, de ebben neki is volt tapasztalata származását illetve.) Szokásosan kiváló ritmusú a rendezés és történetbonyolítás, perfekt a színészvezetés, nem ezen múlik, hogy mégis kissé erőtlen a film. Talán azon, hogy tudjuk, Lorenzo nem egy jó hős, figura, karakter, így halála sem döbbent meg igazán. A miértje pedig inkább keserű, mint katartikus. Natalie Portman érett játéka viszont már itt is feltűnő volt.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. _DelMare_ szerint:

    A Goya Kísértetei nem rossz, de tényleg hiányzik belőle vmi. egyszer azért nyugodtan nézhető, főleg azoknak akik vagy Bardemet, vagy a kosztümös filmeket szeretik.

    efes: a “kis büdzsé, nagy film” célzás is volt egyben a képre hivatkozva? (röhög)

  2. Otm Shank szerint:

    Hát a Goya kísértetei szerintem egy rakás szar. Formannak vannak jó filmjei, illetve Bardemnek is, de ez gyalázatosan rosszra sikeredett, majdnem kijöttem a moziból annak idején. És épp Natalie Portman az, aki elég gyengén domborít, nekem abszolút hiteltelen volt. Nem “érett”, sokkal inkább tehetségtelen és túlértékelt színész benyomását keltette.Majd megnézem a Fekete hattyúban is, hátha abban van olyan jó, mint a Leonban, vagy a Közelebb-ben, de ebben nem volt az. A film forgatókönyve pedig csapnivaló, teljesen kiszámítható, abszolút nem reális elemekkel teli. De Bardem legalább jó benne, azért viszont nem érdemes végigszenvedni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.