Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

A Túlparton például remek film, egy sajátos road-movie a mai Grúziában. (Duna, 21.00) Előtte, mintegy ráadásképpen, Kenyeres Bálint szintén remek fesztiváldíjas kisfilmjét, A repülés történetét is megnézhetjük, 20.40-től – érdekes szereplők, fehér sziklák, szilaj hullámok, szelek szárnya.

Választhatjuk (én legalábbis választanám, ha a DigiTv visszatenné a csomagomba) a Filmmúzeumot is, szokás szerint és egész estére, hiszen az este nyolcas, szokásos Kojak után egy érdekes, Mars-utazásos és ökológiai problematikát boncolgató scifi, a Vörös bolygó következik 21.00-tól, utána pedig a Kóma, minden orvosos-kórházas krimi origója, klasszikusa, őseredője, satöbbije, 22.50-kor.

23.00-tól Firefly 3-ik rész, a Viasat6-on!!! Ennek örömére, nézzük meg a sorozat ominózus és igen jellemző főcímét a bejátszásban!

21.00-tól a Jedi visszatér a film+-ra, utána pedig (23.45-től) az Öld meg a sógunt! – A sógun nindzsái című hajimét élvezhetik a klasszikus szamurájfilmek még fennlévő hívei.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

8 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök bejegyzéshez

 1. Aquarius szerint:

  Őszintén szólva nekem nem jött át, hogy mit esznek az emberek a Fireflyban.

  Nagy BSG és Deadwood rajongó vagyok, de sci-fi ide, western oda, kínszenvedés volt az a néhány rész, amit a hypenak engedve végignéztem az első (és utolsó) évadból. A Serenitynek meg vagy háromszor futottam neki, de fél óra után mindig feladtam.

  Azért még egyszer nekifutok, hátha.

  (Bár nálam ez erősen a Szellemekkel suttogóra hajazott, azzal is ez volt, hogy próbáltam élvezni, nem jöttem rá, hogy hol rontom el, de valahogy nem ment.) 🙂

 2. efes szerint:

  @Aquarius: Szerintem, ha nem jön be, ne erőltesd. Rábeszélni bárkit is felesleges lenne, olyan, mint az osztrigaevés vagy a belugakaviár. Hiába az egyik legluxusabb kaják ezek, mégsem szereti mindenki, sőt sokan kifejezetten hánynak tőlük. 🙂

  Én pl a szellemekkel suttogót egyáltalán nem bírtam, nem is néztem, a BSG-t dettó – halálra untam. A Daedwood még kimaradt, de arra pályázok még, szerintem nyáron majd meglesz az is.

 3. Aquarius szerint:

  Igazad van, nem erőszak a disznótor.

  BSG-t szigorúan eredeti nyelven szabad nézni!
  Én is untam az elején, a bevezető két részes miniszériából csak az elsőt néztem meg, a másodikba beletekertem. Aztán mégis elkezdtem nézni a sorozat epizódokat, és a hatodik rész tájékán kezdtem azt érezni, hogy valami óriási dolog részese vagyok. 🙂

  A Deadwoodnak szerintem zseniális lett a magyar szinkronja, azt lehet, hogy úgy érdemes nézni, bár eredeti nyelven nem láttam.

 4. wim szerint:

  @Aquarius: Már mástól is hallottam, hogy jó a Deadwood szinkronja. Lehet benne valami, egyre erősebb késztetést érzek, hogy nekifussak – sajnos, sorozatokra mindig sajnálom az időt.

 5. efes szerint:

  @wim: Darálni kell, sok részt egymás után. Én nyáron szoktam, nyaralás közben. 🙂 Vannak jól szinkronizált sorozatok, ilyen szerintem a Maffiózók (The Sopranos), ami szintén kötelező, szerintem. Egybenézve az összes évadot!!!

 6. efes szerint:

  Alapvető sorozat volt számomra a Carnivale, ez a misztikus, vándorcirkuszos, két évadot élt mindössze, pedig nagyon jó. Bírom a Dextert, a Médiumot, A Főnököt, ezeknek mindnek jó a magyar szinkronja is. Illetve a Dexternek nem tudom, azt eddig csak eredeti nyelven néztem. De ezek ilyen epizodikus szerkezetű sorozatok, és csak laza szálakkal kötődnek egymáshoz a részek, míg a Maffiózók egy sztori, egymással logikai egységben lévő részekkel. Ilyen az Aquarius által említett Battle Ship (star?) Galactica is, asszem. meg a Carnivale is. Amúgy, míg a gyerekek kinn játszanak a napon, addig az árnyékban lazán le lehet darálni egy évadot…:)))

 7. wim szerint:

  A Carnivale nekem is megvolt. Kétszer.:) Mostanában kezdek sorozatok felé orientálódni, tképp előny, hogy kisebb egységkben is nézhető.Készülök a Maffiózókra, letöltöttem az első évadot, Dextert csak úgy online nézem egyszer-egyszer, én is bírom. Nem nagyon tetszik a szinkronja, de lehet, hogy csak szokatlan – általában ritkán nézek szinkronos filmeket. Carnivale-nak amúgy lehet, hogy jobbat tett, hogy ilyen hamar véget ért, valószínűleg felhígult volna. Már a 2. évad sem volt olyan feszes, mint az első.

 8. Aquarius szerint:

  Carnivale az tényleg nagyon jó volt. Sajnos csak akkor néztem, ha a TV-ben elcsíptem, le kéne darálni az egészet.

  BattleStar Galactica 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.