Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

A mai film egyértelműen A csendes amerikai, sajnos. Nem igazán jó film ez a Graham Greene-adaptáció, az irodalmi alapanyag viszonylag száraz, de ízléses romantikáját a rendező Philip Noyce-nak sikerült hatásvadász szentimentalizmussá formálnia, aminek megvan az az eredménye, hogy a film működik, már ha a működés a papírzsepi-gyűrögettetést jelenti. A film amúgy a múlt század ötvenes éveinek Saigonjában játszódik. Vietnam még francia gyarmat, de Ho apó kommunistái már izgágáskodnak, orosz, angol és amerikai kémek szívatják egymást, de a fősodor a kelet és nyugat találkozása egy fiatal amerikai önkéntes és egy gyönyörű vietnami lány személyében. Én sajnos nem tudom elfogadni Brendan Frasert romantikus amorózó-szerepben (s tán egyáltalán semmilyenben), de tagadhatatlan, itt igyekszik. Zsigeri bumfordiságát azonban nem tudja levetkőzni, így nem tudom szeretni. Michael Caine (kép) viszont remek, mint mindig. A vietnami lány (Do Thi Hay Yen) gyönyörű. (Duna, 21.00)

Az RTL Robert De Niróval ÉS Eddie Murphyval súlyosbított Showtime című baromságát én kihagynám, a tv2 Már megint egy dilis amcsi filmjéről nem is szólva.

Viasat6-on, 22.55-tól Firefly 7.rész, a Filmmúzeumon pedig ugyanekkor a remek Beatles-coverfilm, a Backbeat kerül adásba.

Bár csak húsz perc, de érdemes megnézni Dyga Zsombor remek kis ujjgyakorlatát a Duna II-n, 22.25-től, Tempó címmel. A film az, ami a címéből is sejlik: jól ismert akció-klisék pödrése, non-stop. A tehetség azonban nyilvánvaló, már ebben a 2000-ben készült filmben is.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök bejegyzéshez

 1. Niurka szerint:

  Csendes amerikai: viszont nem is igazán romantikus amorózó Brendan Fraser (legalábbis ez derül ki a sztoriból). Caine minden filmet elvisz a hátán.

 2. efes szerint:

  @Niurka: Régen láttam, lehet, hogy rosszul emlékszem… De OK. Viszont nem is az a bumburnyák, akiket általában játszik. Nem bírom a csávót, na.:)

 3. Niurka szerint:

  @efes: Mert kiderül, hogy CIA-s és fegyverekkel bizniszel. OK, a nőre nyomul, de (női szemmel) ott sem túl romantikus. :))) Az őserdő hőse-ben még elfogadható, primkó és izmos, de ő ennél nem is igazán több.

 4. efes szerint:

  @Niurka: James Bond meg az MI6 007-es számú ügynöke, aki azért jónéhányszor még embert is ölt. 😀

 5. Niurka szerint:

  @efes: Nem is gerjedek Bondra, inkább a Nagy likvidátorban Danny de Vito-ra, amint hegedül a nőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.