Mit nézzünk Karácsonykor a tévében 1. (Christmas Day)

Az AXN és a Filmmúzeum ma is elviszi a balhét, a többiek legalábbis biztonsági játékot játszanak, illetve teljes erővel támadnak érzékeinkre, agyunkra és a szívünkre. Ellenük ma még elégséges fegyver a távkapcsoló.

Jó reggelt, Vietnam – Mára is van egy Robin Williams-film, nyilván csomagot vett belőle az AXN, ez azonban nem baj, mert remek film volt a tegnapi és remek ez is (mint ahogy remek lesz a holnapi is). Mondjuk azt (mint a képen), hogy HAJRÁ KLUBRÁDIÓ! Jó reggelt, Magyarország. (AXN, 21.00)

A Filmmúzeum Buz Luhrmann bombasztikus, elementáris, csodálatos Moulin Rouge-ával nyitja az estét 20.00-tól, utána Federico emlékezik, milyen volt, amikor jöttek a fasiszták: Amarcord, 22.20-tól. Nézzük meg, milyen ma…

Móricz Zsigmond kétszer jelenik meg ma este. Ranódy rendezte Árvácskája már számtalanszor bizonyított, a(z akkor még kis) Czinkóczi Zsuzsa nemzetközi sztár lett általa – megható, csodaszép film még ma is. (Duna2, 21.00) Ne lepődjünk meg azon, hogy Vitézy László, Kedves és Bölcs Vezetőnk népes rokonságának tagjaként filmkészítéshez jut a mai ínséges időkben, és azt sürgető gyorsasággal, éppen Karácsony Szent Napján mutatja be az Állami és Királyi Televízió. Ő is Zsigmond bátyánkhoz fordult ihletért, hogy mire költse adófizetői forintmillióinkat, ennek eredménye a ma esti Égi madár című film. A prirori mondom, hogy nem hiszek a kurzusfilmekben. (m1, 21.45)

A minap láttam egy tisztességes, szép Jane Eyre-t, de az nem Franco Zeffirelli rendezése volt. Ma azonban éppen az kerül adásba, címszerepben Charlotte Gainsbourggal, akitől ezúttal viszont ne várjunk von Trier-es trüvájokat. Zeffirelli Jane Eyre-je nyilván szép lesz, érzelmes és megható (valamint szentimentális és giccses), mint az ősz olasz maestro többi filmje. (Duna, 22.35)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.