Mit nézzünk Karácsonykor a tévében, 2. – Boxing Day, avagy mi van még a frigóban?

Ha találunk még valami ehetőt a hűtőben, akkor ebéd után, ha nem, akkor helyett, Lemony Snicket, avagy a balszerencse áradása. Remek kis szomorkás-boldogságos mesefilm, elég komoly sztárparádéval. (Fem3, 12.15)

Az AXN újra leadja az idei év szerintem egyik legjobban sikerült minisorozatát, a Sherlockot. Modern londoni környezet, frivol, szemtelen megközelítés, eredeti Conan-Doyle-történetek bravúros átiratai. Három, egyenként másfél-órás rész, az első ma este. (AXN, 19.00)

Az AXN-en az idei Karácsony Robin Williamsé, ami nem baj, mert sikerült a színész talán legjobb filmjeit kimazsolázni. Ma A halászkirály legendájával ismerkedhetünk meg, ha eddig még nem ismertük volna. A Terry Gilliam rendezte filmet elsősorban Kocsis Máté figyelmébe ajánlanám, így talán kényelmes körülmények között nézhetne meg egy hajléktalant, mégha azt ez esetben egy ismert hollywoodi színész (a képen) alakítja is. Persze, nem tudom, rá hogyan hat majd ez a film, normális embereknek ez egy szép, megható és tanulságos mese a szeretetről és a boldogságról, a végén tűzijátékkal. (AXN, 21.00)

Meglepetésre, mára is akad egy új magyar film, ezúttal Gyöngyössy Bence minden bizonnyal kiérlelt, míves Liszt-portréja, három idősíkban, remek magyar színészekkel elmeséltetve. Utolsó rapszódia, legalábbis remélem. (m1, 21.50)

Azonban, mintha maga a királyi köztévé sem bízna magában, mert a nagy magyar(ul egy szót sem tudó) zeneszerző életrajzával egy amerikai fazon életrajzát állítja párhuzamba. Martin Scorsese Aviátorja ugyan nem különösebben jó film, de azért biztosan áll a lábán. Témája, Howard Hughes pedig minimum olyan érdekes fazon, mint Liszt. Zongorázni ugyan lehet kettejük közt a különbséget, Liszt viszont egészen biztosan nem tudott repülni, filmet készíteni és iparmágnáskodni, egy személyben. Nők terén nagyjából egál az állás. A végére így csak két kérdés maradhat: Gyöngyössy vagy Scorsese? DiCaprio vagy Jordán? Ön dönt. (m2, 22.10)

Azt sem értem igazán, miért kellett Ingmar Bergman szépséges Fanny és Alexanderját kettévágni, és nagyjából a Tuvalu-szigetek magyarjainak megfelelő időpontban műsorra tűzni? Mindenesetre az első fele holnap. (Duna, 0.10)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.