Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

A Coenékat bírom, de erre az 2003-as Kegyetlen bánásmód című filmjükre abszolúte nem emlékszem. George Clooney menő válóperes ügyvéd, akit majd Catherine Zeta-Jones fog csőbe húzni. Tényleg passz… (m1, 20.15)

Annál inkább emlékezetes a Howards End – Szellem a házban. James Ivory E.M. Forster múlt századfordulós regényéből faragott, díjak özönével koszorúzott pompás filmet, mely a poszt-viktoriánus-kori Anglia bonyolult társadalmi rétegzettségét mutatja be érzékletesen és szórakoztatóan, orbitális színészi alakításokkal: Vanessa Redgrave, Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Sir Anthony Hopkins… (Duna, 20.40) Ez a film önmagában is egy rendes “löket”, hiszen 137 perc, azonban akár maradhatunk itt tovább egy még nagyobbra: Stanley Kubrick utolsó filmje, a Tágra zárt szemek 153 perc – így ezzel el is tehetjük a szombati tévézést. Nicole Kidman és Tom Cruise (a képen) házassági tanácsadása, fekete mágiával. (Duna, 23.15)

Alternatíva: Robert Redford színes, szélesvásznú, óarany és rozsdabarna horgászfilmje, a Folyó szeli ketté. (Bővebben itt.) (Story4, 20.00) Vagy David Fincher egyik kvázi tökéletes átverős-szívatós thrillerje, a Játsz/ma.(Universal Channel, 21.00)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Filmnapló – 2012. március | asanisimasa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.