Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy a közkormánytévé számára fontosabb a szarcsíkos gatyás Fábry szánalmas és méregdrága erőlködése, illetve a Videoton futballcsapatának nagyméltóságú potrohos urakkal teli dísztribüne, mint a Paralimpia közvetítése (ami csak perceket kap késő éjszaka). Szégyen – és ezért még jutalmat is kapnak a vezetők.

Két filmet találtam ma estére. A betolakodó (Story 4, 21.05) című thrillerben egy gyors házasság árnyoldalait villantja fel, múltból előtűnő titkokkal, balsejtelmekkel – de nem is ez az érdekes, hanem két nő: Charlotte Gainsbourg és Nasstasja Kinski, akik e film főszereplői. (Nem láttam, de tán lehet benne valami…)

A Kánikulai délután (Universal Channel, 21.20) viszont tulajdonképpen műfaji klasszikus, amolyan túszejtős-bankrablós kamaradráma, bunkó, korlátolt zsarukkal és némi robinhoodizmussal megspékelve. Sidney Lumet ’75-ös filmje a még fiatal, de már remek Al Pacino (a képen) főszereplésével készült és megtörtént eseményeket dolgoz fel. Jó film.

A mezzon Anita O’Day, a legfeketébb hangú fehér jazzénekesnő énekel 20.30-tól, majd 21.30-tól Erik Truffaz, a kitűnő svájci acid-jazz trombitás játszik. Délután Vuelta.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .