Emberség, elfogadás és empátia – a hatodik Finn Filmnapokon!

Hatodik alkalommal jelentkezik február 8-12. között a Finn Filmnapok a Toldi moziban. Az eseményen öt nemzetközileg is díjazott alkotást láthatnak a nézők. A kisérőprogramokon olyan alkotók is részt vesznek mint, Laura Birn színésznő, Petri Kotwica, Ville Jankeri, illetve Amir Escandari rendezők és Tuomas Klaavo hangmérnök. Kiemelt témák között található a nők helyzetével és a sound design szerepével foglalkozó kerekasztal-beszélgetések. A filmes mustra az első rendezvény 2017-ben, amely az idén 100 éves Finnország tiszteletére rendeznek.

A FinnAgora által szervezett filmnapok rendkívül izgalmas időtöltést kínál az érdeklődőknek, hiszen, a díjnyertes alkotások mellett több, a finn és nemzetközi filmes szakmában is ismert alkotó tiszteletét teszi a vetítéseken, vagy az azokat követő kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon.  A nézők találkozhatnak Laura Birn színésznővel, Petri Kotwica, Ville Jankeri, illetve Amir Escandari rendezőkkel és Tuomas Klaavo hangmérnökkel.

Kiemelt témák a következők:

Mi is a sound design?  – (Tuomas Klaavo, Petri Kotwica)

Nők szerepe a filmiparban. – (Laura Birn, Petri Kotwica, Láng Annamária)

A filmeket finn nyelven, magyar és angol felirattal vetítik.  Jegyek a Toldi Mozi pénztárában vagy online, a toldimozi.hu-n kaphatók 2017 február 2-tól.

A FinnAgora Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének egyike. A 2004-ben alapított intézmény fő célja, hogy elősegítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai megjelenését. A FinnAgora tehát alapvetően közvetítőszervezet, melynek tevékenysége a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplőinek kiváló ismeretén, valamint a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való szoros együttműködésen alapszik.

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.