2012 (2009)

Amit Roland Emmerich művel ebben a filmben, az leginkább erre hajaz:

Nem más ez, mint egy tomboló ötéves gyermek a homokozóban. Filmnek ugyanis valóban katasztrófa a 2012, ahogy azt állítólag már a maja naptárak is előrejelezték. Mondjuk, geológus, geofizikus sem vagyok, de azt laikusként mondom, hogy az nettó faszság, ahogy itt a Föld pusztulása tudományosan elő van vezetve. De ez nem is lényeges, hiszen csillagközi űrutazás sem létezik (még), mégsem akadunk fenn a Star Warson, legalábbis ezen pont nem. nem is hiszem, hogy egy alapvetően szórakoztató filmnek minden másodpercében tudományos hitelességűnek kellene lennie, elég, ha a Föld gömbölyű. Ez is nagy szó, tekintve, hogy néhány éve még efölött is véres vita dúlt… Mint film iszonyat rossz, illogikusan egymásra dobált katasztrófafilmes klisék, melyeket ráadásul Emmerich szégyentelenül igénytelenül, a legostobább, B-kategóriás módon hagyott kidolgozatlanul. Szemlátomást a sztorit, a cselekményt, a karakterépítést csak valami kötelező nyűgnek tartja ahhoz a féktelen látványorgiához, amit valójában szeretne végigvinni. Pontosan, mint amikor egy ötéves gyermek telepakolja a homokvárat nyilazó indiánnal, pajzsos ókori katonával, néhány aliennel és dínóval, valamint géppisztolyos Rambóval, meg néhány matchboxszal, csakis azért, hogy egy alkalmas pillanatban két lábbal plusz fenékkel beleugorjon az egész történelmietlen, tudománytalan, de rettenetesen színes katyvaszba.

E filmet nézve többször is vinnyogó kacajban törtem ki, annyira abszurd volt szinte minden jelenet. Kezdődött Cusack első, limuzinos ámokfutásánál, már az is inkább komikus volt, mint drámai, aztán a Yellowstone-parki repülőfelszállás sem volt semmi, de amikor (lapozzunk, lapozzunk), már a Himalájában a kis kutya… na, az volt az, amikor a padlón a hátamon fekve szaladgálva kacagtam. Az orosz milliárdos szál? Letettem az arcom. Azon már csak a röhögéstől fuldokolva legyintettem, hogy (mondja a géphang): Akadály előttünk, akadály előttünk, magassága 8848 méter. !:D Az is milyen már, hogy egy efféle filmben mindig bemondják, mennyi idő van hátra?! Ehhe. Viszont.

Viszont, amit nettó látványban nyújt ez a film, az szerény véleményem szerint, lazán üti az Avatárt. 3D ide, vagy oda. EEELKÉÉÉPESZTŐ. Ez az Emmerich egy megalomániás stokk bolond. A 2012 az asanisimasa szerint: 7/10, mert elgurult a fejem.

Kategória: Film
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

9 hozzászólás a(z) 2012 (2009) bejegyzéshez

 1. ChrisDry szerint:

  Ritka bárgyú, racionálitásokat teljesen mellőző, minden helyzetet épphogy megúszó, bugyuta alkotás 🙂 1/10

 2. Holnap Kapitány szerint:

  Az utóbbi évek legjobb komédiája! Az a pillanat, malyben II. Erzsébet két kutyusával viaskodva botladozik a mentőhajó felé, önmagában 10 pontot érne! 😀

  Mesék egy elképzelt Magyarországról
  holnapkapitany.blog.hu

 3. efes szerint:

  @Holnap Kapitány: Akkor nem véletlenül röhögtem én is zsibbadtra magam. 🙂

 4. _DelMare_ szerint:

  ismét egyetértünk, RE tényleg egy állat. rágógumi ugyan, csakhogy két órán keresztűl rágógumi.;)

 5. Visszajelzés: Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat | asanisimasa

 6. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök | asanisimasa

 7. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat | asanisimasa

 8. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat | asanisimasa

 9. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap | asanisimasa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.