Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

Csak egy kőkorszaki számítógép áll a rendelkezésemre a hétvégén, amelyen kín írni, így csak slágvortokban ajánlanék három filmet mára, mivel úgy tűnik, az idő mindenre alkalmas, csak éppen strandolásra nem.

A Dunán 19.50-től egy 1955-ös René Clair-filmet adnak, A nagy hadművelet a címe, és főszerepben az ötvenes évek nagy-nagy francia idoljait, a filmtörténelem egyik legnagyobb párosát, Michéle Morgant és Gérard Philipe-et láthatjuk. A film egy léha katonatiszt és egy elvált asszony nemvárt szerelmét mutatja meg, melyre a háború vet setét árnyékot. Igazi, veretes és klasszikus romantikus film lesz ez.

A film+ 21.10-től dr. Hannibal Lecter életének egy újabb fejezetével ajándékozza meg azt a nézőt, aki erre kíváncsi. Hannibal természetesen Sir Anthony Hopkins, magyar hangja Sinkó László, és jó étvágya van. A film szerintem gyengébb, mint amikor a bárányok még hallgattak, de azért az óvatlan nézőre egészen biztosan ráhozza a frászt. A rendező Ridley Scott, valamint Sir Hopkins kiváló asszisztenciája (Julianne Moore, Gray Oldman és Ray Liotta) a garancia erre.

Az este zárásának az m1-en találtam egy filmet, melyet már többször ajánlottam, így most is, mert bár alapvetően egy erős közepes film, Kevin Bacon mégis ebben, Az igazság fogságában nyújtja élete eddigi legjobb alakítását. 22.40-kor kezdődik.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. GNorton szerint:

    Ha valaki kapásból felismerte Gary Oldmant a filmben, annak elismerésem.:) Jó kis film, nálam ma estére nyert. Hopkins hozza a formáját, ismét térdig gázol a hemoglobinban, és vérfagyasztó módon mosolyogva vágja mások torkát, jó estét kívánva. Nálam azért a vége túlontúl kemény lett, de hát a regény sem volt egyszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.