Mit nézzünk ma a tévében? – Péntek

Ma estére például A halál 50 órája jó választás lehet. Jó hosszú, ha nem is ötven, de majdnem három óra, jó látványos is, amolyan igazi klasszikus hollywoodi, háborúsos-partraszállósos, és parádés a szereposztás (Henry Fonda, Charles Bronson, Telly Savalas). (Film+, 21.10)

Van aztán egy ’62-es francia film, a Magánélet. Louis Malle filmje, Bardot-val és Mastroiannival, egy hirtelenjében a csúcsra jutott fotómodell és színésznő megcsömörlését, majd összeomlását mutatja meg. (Duna, 21.15)

A Boldog új élet a tehetséges Bogdán Árpád 2006-os bemutatkozó filmje, melyben egy volt intézetis fiú (kép!) társadalomba való beilleszkedési nehézségei fogalmazódnak meg erősen lírai, melankolikus hangulatú képekben. Itt bővebben. (Duna II, 21.40)

A Feldobott kő, Sára Sándor 1968-as film-klasszikusa az útkereső értelmiség problémáinak örök érvényű darabja, amellett, hogy képes megmutatni valódi, a mai napig is tapasztalható társadalmi igazságtalanságokat is. (m1, 21.40)

Az előbbiekhez képes most egy indiánfejes következik a popkultúra bűzös bugyrába, egy kis bűnös élvezet, hiszen a mai utolsó ajánlat, a Démonok 2. már címében is utal arra, hogy benne egy más világgal fogunk találkozni. A film Lamberto Bava-Dario Argento páros filmje, ami éppen elég információ. Akinek mondanak valamit e nevek, annak ennyi is elég, akinek meg nem, az valószínűleg nem képezi a célközönség részét. (Viasat6, 22.00)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.