Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő

Tényleg csak érdekességképpen említeném meg a Háború a Földön című filmet (film+, 18.50), mely alapvetően egy borzalom, nézhetetlen gagyi, viszont a forgatókönyvét L.Ron Hubbard írta. Hubbard pedig nem más, mint a mostanában hiedelmek, összeesküvés-elméletek és egyéb botrányok kapcsán emlegetett Szcientológia (egyház? vallás? filozófia? piramisjáték? agyrágóbogár?) alapítója, főpapja, főguruja, atyaistene, akármije. Ez alkalommal bármiféle anyagi és/vagy szellemi “tized” megfizetése nélkül, érdekes adalékokat kaphatunk a “szcik” gondolkodásának megértéséhez, sajnos azonban a film, mint olyan, szinte nézhetetlenül bárgyú, idióta és gagyi. Vajon miért? Utána viszont Csillagkapu, a mozifilm, ami műfajilag alap. (21.00)

Gus Van Sant Psychóját talán osztott képernyőn lenne érdekes megnézni: bal oldalon Hitchcock fekete-fehér, klasszikus eredetije, a jobbon Van Sant színes remake-je. Állítólag kockáról kockára ugyanaz, mint az eredeti. Valamiért képtelen vagyok megnézni… (Viasat3, 21.25)

A remény rabjai (kép) viszont minden idők legjobb filmje, legalábbis az imdb olvasóinak 657093 darab szavazata alapján. Szerintem sem rossz. (Duna, 21.30)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.