Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

Gattaca – Ez egy igen stílusos sci-fi, mely azonban a műfaj iránt idegenkedőknek is nyugodt szívvel ajánlható, mert a műfaj gondolkodó, filozofikus vonulatába tartozik, a vaskos, krimi-thrillerre hajazó jegyeivel egyetemben. Klónozás, őssejtkutatás, az egészségügy jövője, ilyenek. No meg Uma Thurman, Jude Law és Ethan Hawke. (FEM3, 20.00)

Útleágazás: Wagner Lohengrinje, vezényel Kent Nagano. (Mezzo, 20.30)

Tovább a főúton a szerelem feneketlen hálójába csöppenhetünk A szerelem hálójában című filmben, Meg Ryan és Tom Hanks által, a múlt század harmincas éveinek végén kényszerűen Amerikába távozott László Miklós színdarabja alapján. Full extrás női mozi. (film+, 21.00)

Viszont fel is van adva a lecke a hölgyeknek, hiszen ugyanekkor kezd a Könnyed erkölcsök című angol vígjáték is. A szokásos angol felső-középosztálybeli történet, ahol a legfőbb konfliktusforrás a megfelelő házasodás kérdése, ezúttal a múlt század húszas éveiben (saccperkábé), Noel Coward színdarabjából. Ezúttal egy lecsúszóban lévő úri család egyetlen fiútagjának kell “jól” nősülnie, ami természetesen, nem egyszerű. Nincs gond a szereposztással, Jessica Biel, Kristin Scott Thomas (lásd a képen), illetve Ben Barnes vagy Colin Firth nevei igen jól csengenek a kosztümös, romantikus történetek mezőnyében. (Viasat3, 21.00)

A Váltság-Nobel-díj című filmről nem tudok semmit. Perselus PitonAlan Rickman egy tehetséges kémikust alakít benne, akinek zűrös a múltja, ám akinek apja sem akárki, hiszen ő a várományosa a Nobel-díjnak. A film -gondolom- a kínos renomé rendezéséről szól, a hírek szerint vicces és váratlan fordulatokkal. (Duna, 21.05)

A napokban negyven éves születésnapját ünneplő Hajdu Szabolcsot köszönti a királyi tévé egyes számú csatornája a rendező Fehér tenyér című, nagy sikereket arató, önéletrajzi ihletésű és saját testvérbátyját főszerepeltető tornászfilmjével. (m1, 22.00)

A többi mai opció a felejtés jótékony homályára kárhoztatott…

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.