Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

A Kémek a Sasfészekben egy jól ismert, igazi ódivatú háborús kalandfilm, melyben a szövetséges csapatok egyik speciális osztaga a híres Sasfészek nevű alpesi kastélyból szándékozik kiszabadítani “egy fontos célszemélyt”. Clint Eastwood az amerikai, Richard Burton pedig az angol összetevője a szövetségnek, Mary Ure (ez utóbbiak a képen) pedig a vendéglátók csapatát erősíti… vagy gyengíti. Meg fogjuk látni. (film+, 21.00)

A Színésznők bálja egy közepesen érdekes francia kísérleti film, mely dokumentarista (mások szerint “dán Dogmás”) módszerekkel tekint be  egy film gyártásának a szó szoros értelemben vett kulisszái mögé, és néhány híres francia színésznő szokásait, idegbajait, mániáit próbálja leleplezni, baráti szeretettel (mi mással). (m2, 21.05) Leágazás balra: Moliére Mizantrópjának 1995-ös tévéfelvétele, ami Székely Gábor ’88-as, a Katonában bemutatott rendezéséből készült. Fordította Petri György, Alcéste-t Cserhalmi György játssza. (Duna World, 21.30)

A 88 perc című thrillerben az Al Pacino által alakított pszichiáternek 88 perce van, hogy megmentse saját életét. A vicc kedvéért a film 107 perces… (m1, 21.30) Rögtön utána Nyikita Mihalkov három óra körüli Szibériai borbélya, amit én annak idején vért izzadva néztem végig – rettenetesen untam. Pénz mondjuk, van benne, de hát ez már nem az a csalóka napfény, hogy messzebb ne menjek… Terjengős, dagályos, szöszmötölős, kvázi giccses történet Pierre Bezuhov meets Doktor Zsivágó. Ma sem fogom revideálni magam és a fimet, tekintve, hogy bőven kettő után lesz vége. (m1, 23.20)

A Blueberry – A fejvadász már érdekesebb darab, bár ez is bőven alkalmas arra, hogy egyesekben (gyakorlatilag az erős többségben) kiverje a biztosítékot. Pszichedelikus western, Alejandro Jodorowsky legszebb begombázott hagyományait követve, egyedi látványvilággal, igen szabad folyású történetmeséléssel, furcsa karakterekkel: Vincent Cassel, Michael Madsen, Juliette Lewis, Ernest Borgnine (!), pl. (tv2, 0.15)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.