Veronica Mars (2014)

A népek valamiért nem voltak annyira oda ezért a Veronica Mars-sorozatért, hiszen 2004-től 2007-ig tartó pályafutása alatt mindössze három évadot és összesen 64 epizódot élt meg. A kritika azonban bírta, Rob Thomas kreátor és Ron Silver producer pedig hitt a kritikáknak, ezért idén/tavaly még egyszer nekiveselkedtek egy rebootnak, ezúttal a mozifilm-formátumot betámadva: ebből lett ez a Veronica Mars című film.

veronica mars - kristen bellAz alapszitu, ugye, annyi, hogy Veronica (Kristen Bell) a dél-kaliforniai Neptune-ben él, átlagos gimnazistalány és krimirajongó, így hobbiból besegít apjának, a helyi seriffnek is bizonyos ügyek megoldásában. A három évad alatt ezekből volt tehát 64 darab, plusz jónéhány epizódokon átívelő nagyobb, igen homályos és részben homályban is maradó rejtély, minek köszönhetően Veronica apja elveszti állását és magánnyomozó lesz, de Veronica sem válik a közösség kedvencévé. Azóta eltelt néhány év, Veronica (Kristen Bell – a képen) közben pszichológiai és jogi diplomát szerzett, nem is akárhol, a Stanfordon, egy menő New York-i ügyvédi iroda még állást is ajánlott neki, mikor megtudja, hogy volt barátját, Logant (Jason Dohring), aki közben fess tengerésztiszt lett, a régebbről szintén ismerős Carrie Bishopnak, a később Bonnie DeVille néven ismertté vált popsztárnak meggyilkolásával vádolják. Veronica egyből otthagy csapot, papot, hatszámjegyű fizetést, puccos állást, és hazamegy kis falujába, hogy mindent ott folytasson, ahol 2007-ben abbahagyta.

Az alapötlet nem lenne rossz, hiszen egy modern környezetben játszódó film noirban van luft, s bár a dohányzás, mint e műfaj fontos kelléke, gyakorlatilag tilos (legalábbis tuti az 18-as karikaR besorolás), azért a kaliforniai nap még mindig ugyanúgy tűz be a rolettákon keresztül, a fanyar, csípős humor pedig még mindig jó, ha jó. Veronica ráadásul a kemény öklöket is humorával és éles eszével pótolja. A fiatal lány/nő, aki karaklán kiállásával férfiakat megszégyenítő módon old meg bonyolult ügyeket, szintén kurrens cikk a mai trendekben. Maga a film azonban mégsem több egy hosszúra nyújtott sorozatepizódnál. Ennek oka a nem túl érdekes sztoriban van, valamint a nem túl érdekes karakterekben, amiket ráadásul az az azokat alakító színészek sem tudnak feldobni. Álmosan lepi be a langyos kaliforniai napsütésben szunnyadó történetet a középszerűség. Asanisimasa: 4/10

Kategória: Film
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Veronica Mars (2014) bejegyzéshez

  1. ChrisDry szerint:

    de jó h nem néztem meg 🙂 ha Nálad ez 4 pont…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.