Pályázat! Legyen a te rövidfilmed a Szabadesés kísérőfilmje a mozikban!

A Szabadesés alkotói, a KMH Film és a Szabadesés moziforgalmazója, a Vertigo Média pályázatot hirdet tíz percnél nem hosszabb rövidfilmek és alkotóik részére. A nyertes rövidfilm lesz a kísérőfilmje a Szabadesésnek a magyar mozikban. A kiválasztott kisfilm nemcsak a mozi bemutatást kapja jutalmul, hanem a KMH Film a forgalmazáshoz szükséges DCP kópia legyártásának költségeit is vállalja.

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut – Hölgyeim és Uraim!) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon példátlan sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A szeptember 25-én a Vertigo Média forgalmazásában mozikba kerülő alkotás a KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült. A film alkotói, a gyártó KMH Film és a forgalmazó szeretné, ha a sikerből a magyar filmesek szélesebb körben kivehetnék a részüket, és akár pályakezdő filmesek is bemutatkozási lehetőséghez juthassanak. Ezért pályázatot hirdetnek a Szabadesés kísérőfilmjének moziforgalmazására. A pályázatra tartalmi megkötés nélkül, bármely kész, szerzői jogi kérdésekben tisztázott hátterű, tíz percnél nem hosszabb, minimum 720p tömörítetlen (uncompressed) minőségű, QuickTime vagy avi formátumú rövidfilmmel lehet jelentkezni. A pályázni kívánt alkotásokat online kell eljuttatni a pályázó elérhetőségeinek feltüntetése mellett (e-mail cím, telefonszám) az info@vertigomedia.hu email címre. A beküldési határidő augusztus 20. (szerda), 20 óra. A határidő után beérkező pályaművek automatikusan érvénytelenek. Nevezési díj nincs. A beérkezett kisfilmek közül a Szabadesés vezető stábja, a KMH Film producere és a Vertigo Média vezetése választja ki a szeptember 25-én mozikba kerülő Szabadesés kísérőfilmjét. Amennyiben a rövidfilmnek nincs digitális kópiája, a KMH Film vállalja a DCP legyártását és annak költségeit.

A Pusztai Ferenc vezette KMH Film a Szabadesés mellett korábban olyan, nemzetközileg is elismert és díjazott alkotásokat gyártott, mint Kocsis Ágnes Friss levegő és Pál Adrienn, Gigor Attila A nyomozó, és Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című filmjei. A KMH Film fejlesztésében készül továbbá Gigor Attila legújabb, A kút című játékfilmterve is.

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.