Teljes a Friss Hús 3.0 programja

Közeledik a nagy várakozással övezett Friss Hús 3.0 rövidfilmszemle. A március 25-29 között megrendezendő fesztivál programját 2013. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből állították össze.

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának válogatásában olyan filmek szerepelnek majd, mint az Oscar-díjas, felemelő The Phone Call, vagy a Berlinale rövidfimes versenyében Ezüst Medvét nyert Bad at Dancing című alkotás, amely korunk egyetemistáinak szorongásait mutatja be fekete humorral.

A magyar programba összesen 32 filmet válogattak be, többek között M. Tóth Géza női szerepeket és sorsokat bemutató rövidfilmjét, a Yest, a rangos Clermont-Ferrand-i rövdifilmfesztiválon díjat nyert Maradékot, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta művét, Szirmai Márton Expedícióját, amely 2015 januárjában a filmkritikusok díját kapta, vagy Hartung Attila Fasírt című munkáját, amely Margitai Ági utolsó filmszerepe volt.

Idén először az animációs és az élőszereplős filmek közös blokkokban, de külön kategóriában versenyeznek majd: a tavalyi két (magyar és nemzetközi) fődíj helyett három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki.

A Friss Hús célja, hogy a fiatal filmeseknek alkalmat kínáljon arra, hogy széles közönség előtt, nagyvásznon vetíthessék filmjeiket. Az első és a második év is minden várakozást felülmúlt. A négy napig tartó vetítéssorozatok szinte mindig teltházasak voltak, a kiegészítő kulturális eseményeken, workshopokon több száz filmkedvelő vett részt. Az idei eseményt megnyitó Short Shots vetítést és bulit ugyancsak nagy figyelem övezte: az érdeklődésre való tekintettel két helyszínen, kétszer kellett levetíteni az elmúlt évek versenyprogramjából összeállított válogatást.

A Friss Hús teljes programja (katt/klikk!)

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.