A szállítmány (Armored, 2009)

Antal Nimród megcsinálta Hollywoodban második egzakt és többé-kevésbé pontos iparosmunkáját is, sőt készül már a harmadik is. A film cselekménye körülbelül egy alsós számtanfeladat bonyolultságával vetekszik, ráadásul már az elején ki is ossza a lapokat, a néző a kezdetektől tudja ki a jófiú, s ki nem. Laurence Fishburne laposakat pillantva kortyol a laposüvegből, Matt Dillon amolyan igazi balhés gyerek, és amennyire barátságos az elején, annyira nem lesz az a végén. Jean Reno hallgat, sokat nem szól a végéig, egy oka van, hogy itt van, de az spoileres. A viszonylag ismeretlen fekete srácot (Columbus Short), már a film elejétől azzal ugratják, hogy iraki veteránként mekkora hősnek érzi magát, szerintem komoly úriember nem fogadna rá, a végén is övé a hősi szerep. Ha valaki látott életében néhány thrillert, vágja ezeket a kliséket, amelyek nélkül viszont nincs műfaji film, jelen esetben akcióthriller. Szó, ami szó, Antal Nimród biztos kézzel pakolgatja egymásra ezeket a téglákat, persze, jó hozzá a casting is, a forgatókönyvön azért nem ártott volna még gyúrni egy kicsit, mert bár szépen elmondja a rablóvá váló pénzszállítók sztoriját, azért némi izgalom nem ártott volna bele. De a film technikailag tényleg jól van megcsinálva, a sztárok jelenléte hozza az elvárt súlyát. Noname, súlytalan színészekkel érdektelen is lenne a film, hiszen az akciójelenetek és a thrilleri szuszpenz primér izgalmai mellett kizárólag a színészi jelenlét viszi el a filmet. Mondom, korrekt iparosmunka, azt sem tudom, miért nem lehet ilyet itthon is megcsinálni: gyártelep van dögivel, nulla sztorit meg itt is tudnak írni az effélére vállalkozók. Csak a néhány ismertebb, de már/még bőven B-kategóriás hollywoodi sztárt kell megfizetni, mert tetszik, nem tetszik, a nép miattuk veszi meg a mozijegyet (ha megveszi egyáltalán). Antal Nimród pedig profi hollywoodi iparos, amolyan tizenkettő egy tucat rendező lett. Amire viszont igazán kíváncsi vagyok, az az, hogy ki tud-e, illetve ki akar-e kecmeregni ebből a jól fizető, de meglehetősen unalmas státuszból. A szállítmány az asanisimasa szerint 5/10.

Kategória: Film
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

11 hozzászólás a(z) A szállítmány (Armored, 2009) bejegyzéshez

 1. koimbra szerint:

  Szerintem jól sikerült, kicsit a Pánikszobára hajaz (vagyis inkább nagyon), Short viszont kissé halovány és nem tudtam elhinni róla, hogy veterán. Reno pedig mintha ott se lett volna.

 2. efes szerint:

  @koimbra: Szerintem sem sikerült rosszul, korrekt iparos munka. Nimród tud mindent technikailag, bármilyen filmet pikkpakk megrendez. Most már csak egy igazán jó forgatókönyv kéne neki az igazán nagy dobáshoz. Attól tartok azonban, ez a Predators sem lesz az, és lassan komoly a veszély, hogy betagozódik a szakmailag felkészült hollywoodi mesteremberek hosszú sorába. De drukkolok neki, egyszer meghívtam egy pálinkára, még a Kontrol előtt, egy kisfilmje bemutatója alatt. Szimpatikus fazon volt akkor még, most is nyilván az.

 3. Visszajelzés: A szállítmány (Armored)

 4. Visszajelzés: Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő | asanisimasa

 5. Visszajelzés: Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök | asanisimasa

 6. Visszajelzés: Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő | asanisimasa

 7. Visszajelzés: Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat | asanisimasa

 8. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő | asanisimasa

 9. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök | asanisimasa

 10. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek | asanisimasa

 11. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő | asanisimasa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.