Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Ma angol napot tartunk. Az első film Sherlock Holmes és a Baker Street-i vagányok címet viseli és már 19.10-kor elkezdődik a Dunán. Hagyományos felfogású, ám rendhagyó témájú Holmes-történet lesz ez, melyben a pipás detektívet Watson doktor mellett egy csapat utcakölyök segíti egy rejtélyes ügy felderítésében. Holmes szerepében a kitűnő Jonathan Pryce-t láthatjuk.

Ahogy kiderül a Baker Streeten, ki gyilkolja sorba a Scotland Yard nyomozóit, bökjünk egyből tovább a Duna II.-re (épp 21.00 van ekkor), ahol vár ránk egy méretes Sírhely, kilátással. Minden egyéb helyett a port.hu egyik fórumozóját idézném, mert nagyon találóan fogalmazza meg a film által kiváltott hatást: “Affene. Azt hittem, a szokásos, ZS kategóriás szemét… tíz perce fedeztem fel, azóta fetrengek a röhögéstől. :DDDD” Én ennél egy kicsit bővebben, így láttam annak idején. (Kép a filmből)

A végére pedig egy ’71-es klasszik krimi marad a TCM-en, eredeti nyelven: Get Carter! (Öld meg Cartert!). Jack Carter elszánt. Jack Carter hajthatatlan. Jack Carter türelmes. Egészen addig, amíg fel nem idegesítik. Főszerepben Michael Caine.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.