Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Ma a tévét Dunának hívják. Egész estés programot nyújt, a filmeket nem töri keresztbe reklám, a híradók és egyebek alatt meg el lehet intézni a szokásos esti rutint: vacsorát, fürdést, gyerekfektetést, efféléket. 20.40-től Floyd bácsi főz nekünk, ezúttal Baszkföldön: nyulat, tonhalat és süt bárányt is.

21.10-től a fékezhetetlen fantáziájú francia fenegyerek, Michel Gondry tart előadást Az álom tudományáról. Főszerepben a legendás chansonénekes Serge Gainsbourg lányát, Charlotte-t láthatjuk, akit már például Lars von Trier is látható élvezettel szedett darabokra az Antichrist-ben, partnere pedig egy másik félvilági sztár, a mexikói Gael García Bernal, akit Alejandro González Inárritu filmjeiből (Korcs szerelmek, Bábel, stb.) ismerhetünk. Gondry pedig Gondry. Romantikus, bűbájos szerelmes film lesz, de nem úgy, nem olyan, mint megszoktuk. Sokan tartják Gondryt a kortárs film legjelentősebb alkotójának, ami talán túlzás, de elképesztő fantáziavilággal megálmodott, sajátos hangulatú filmjei mindenképpen a mainstream élvonalába emelik a rendezőt.

Ha lehet, még ennél is érdekesebb lesz a 23.15-kor kezdődő Az előadás című film, Nicolas Roeg és Donald Cammel 1970-es agymenése, mely egy pszichopata gengszter nyomába ered, aki a rendőrség elől egy rocksztár villájába menekül. A villa gazdáját pedig Mick Jagger alakítja, aki… 1970-t írunk, legózza mindenki össze magának. Súlyos pszichedélia, hippi-retró, savas utazás, Ősátáni Felségének kifejezett óhajára:

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.