Mit nézzünk a tévében? – Szerda

Mai szemmel, szinte már-már pszichedelikus élmény megnézni az 1960-ban készült Tiszta égboltot, Grigorij Csuhraj alkotását. Ilyen színeket, ilyen kompozíciókat ma már nem látunk mozifilmen. Persze, a történet is szinte gyermekien naiv, tiszta és ábrándos, s bár azért nyomokban fellelhetőek a sztálin-barokk sematizmusának jegyei, a film éppen őszinteségével magával ragadó a mai napig. Mindig ajánlom, ha a Duna tévé előkaparja ezt a filmet, így ma is ezt teszem: Duna II, 19.30.

Aztán van még a Doktor Ház, szokásosan, ha nem unjuk még. A Hálózat megint mellényúlt, hiszen a Csapdában újfent nem az a kifejezett ábécévégi extragagyi, amit általában ez a periférikus csatorna szokott tolni. Az alapvetően a szemtanú-filmek sablonjára épülő akciófilm Dennis Hopper rendezésében és főszereplésével készült, melyet rajta kívül olyan nevek emelnek ki a középszerből, mint Jodie Foster vagy John Turturro. (21.00)

A Mezzon a minapi A király táncolból is megismert Lully (kép) egyik (általam) ismeretlen operája kerül adásba, 20.30-tól. A Bellerophont Christophe Rousset vezényli. (Minden bizonnyal ez az előadás lesz a mai…)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk a tévében? – Szerda bejegyzéshez

 1. Dr. No szerint:

  Hát én meg ezt nézném, mert kénytelen vagyok:
  comment.blog.hu/2011/04/20/koltay_gabor_filmdomping_az_mtv_n
  Hogy rohadna meg a talpnyaló sarlatán

 2. efes szerint:

  @Dr. No: Nem fog, sőt, most kezd el dőzsölni… Színház, tévé, mozi. Azt tudod, hogy annak idején ő volt a színész szakszervezet KISZ-titkára, és például ő rendezte a moszkvai VIT, és a november 7-i ünnepségek tévéközvetítéseit is? A riporter pedig Sugár András volt, ha mond valamit még ez a név…

 3. Dr. No szerint:

  @efes: Én a Kádár-éra végén évente, menetrendszerűen bemutatott “zenés történelmi fantáziáira” emlékszem. Mindegyik ugyanarra a kaptafára ment: ötven lovas és kétszáz néptáncos a Hősök terén, broáááf… Számos “szép” emlékem fűződik ennek a szélhámosnak a filmjeihez, a Honfoglalást például többen néztük meg közösen, és utána a kocsmában hosszabb ideig szidtuk, mint ameddig a vetítés tartott.

  Ha már kurzusvitéz, akkor miért nem Bereményi? Miért nem lehet ezt a terjengős, unalmas, szenteskedő gyökeret lehúzni a vécén, ahová való?!

  Ha ez a kibírhatatlanul tehetségtelen fasz az alternatíva, akkor minden rosszat visszavonok, amit Tarr Béláról, Gothárról meg a többiről mondtam…

 4. efes szerint:

  @Dr. No: Neked külön ajánlom akkor az Adjátok vissza hegyeimet című izét, ma, Húsvét hétfőjén m1, valamikor este. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.