Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő

Van két baromi nagy hollywoodi gigamega és egy derűs, német-török vígjáték mára, az utóbbi a főajánlat. Az ennél azért jóval komolyabb témájú filmekkel fesztivál-kedvenccé vált Fateh Akin ezúttal, török származású létére, egy görög kifőzdés kálváriáját mutatja meg a mai BerlinHamburg külvárosában, szerethető fazonok, piti stiklik, haverok, buli, ouzo&gyros. Tényleg semmi különös, csak úgy egyszerűen jó az egész. A Soul Kitchenről itt írok picit bővebben. (A képen jellemző jelenet a filmből.) (m1, 22.00)

Wolfgang Petersen nagyszabású Trója című filmje az, ami. Látványos, nagyszabású feldolgozása Homérosz Iliászának, rengeteg sztárral: Akhilleusz például Brad Pitt, Paris Orlando Bloom, Hektor pedig Eric Bana. A csajok is szépek, de ez a mese most elsősorban a pasikról szól (hogyan szeletelik fel egymást a nők miatt). (film+, 19.00)

A Farkasokkal táncoló sem kisebb eresztés. Kevin Costner e filmmel kér nyilvánosan elnézést az indiánoktól azért, hogy fehér, angolszász és protestáns elődei gyakorlatilag kiirtották őket, földjeikért, bölényeikért cserébe. Soha ezelőtt még amerikai filmen nem jelentek meg ilyen pozitív színezetben az őslakosok, Costner vezekel. Csak hát ő is fehér, de legalább tisztességes. Kultúrtörténetileg azért a film hagy némi kívánnivalót maga után, de nem azért szeretjük, mert olyan hiteles benne minden… A sor Oscar jár érte. (Duna, 21.30)

Angolul tudóknak (tanulóknak, gyakorlóknak) a TCM-en két alap-thriller adódik: 21.00-tól Fincher Hetedikje, 23.30-tól Kubrick Ragyogása.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Devin Namonkre szerint:

    Having perfected the serial killer shocker with Se7en 1995 , David Fincher turned the whole concept on its head with this amazing procedural thriller.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.