Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Egy remek magyar abszurd (értsd jól: vér-reál), valamint két eléggé eldugott, ám igen jó kis thriller mára, a maszlag mellett. Egressy Zoltán nemcsak az egyik legjobban focizó kortárs magyar író, hanem akkor is jól ír, ha fociról nem sok szó esik (csak tényleg egy pici). A Nyár utca, nem megy tovább tömör, csattanós kis története egy helyszínen, a 74-es trolibusz egyik esős vasárnap hajnali járatán játszódik. Szereplői, egy túloktatottsága miatt enyhén frusztrált trolivezetőnő (Kerekes Éva), egy bukott labdarúgó-játékvezetőből BKV-ellenőrré deklasszált hatalmi túltengéses, Szappan nevű kopasz egyén (Lengyel Ferenc), egy kleptomániás színésznő (Bartsch Kata), egy agresszív vendégcsalogató lány (Sipos Veronika), egy beszédes tanár (Haumann Péter), egy kötött pályás járművet szexuális együttlét kikényszerítése céljából eltéríteni szándékozó zakkant fazon (Keresztes Tamás), és még néhány, csak a film végére kiderülő funkciójú egyén (lásd a képen) – akár egy valóságos 74-es utasai, a hétker utánozhatatlanul színes populációja, melyből Karinthytől és Rejtőtől kezdve, a magyar irodalom jelentős részei építkezik, mind a mai napig. Pestieknek kötelező, mert tudják, vidékieknek pedig azért, hogy tudják, miről van szó. 🙂 (m1, 21.50)

LetaszítvaGregory Hoblit igen komoly sorozatgyilkosos filmje, mely úgy kúszik bele a természetfelettibe, hogy még a legateistább ateisták hátán is mirelit zöldborsók gurigáznak. Még Denzel Washington sem tudja, kit is kell elkapnia… (Viasat3, 22.05)

A Cukorfalat címe félrevezető, egyáltalán nem lesz cukros. Ellenben. Hayley (Ellen Page) egy szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-el, a 32 éves fotóssal és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban. A kialakulóban lévő vonzalmat a személyes találkozás csak megerősíti és bár érzi, hogy a tűzzel játszik, Hayley beül a nála jóval idősebb Jeff kocsijába és elmegy vele a férfi házába. A Los Angeles dombjai között meghúzódó villa falait tinédzserlányokról készült provokatív fotók borítják és Hayley-nek nem lehet kétsége afelől, hogy a férfi vonzalma nem konkrétan neki szól, hanem a kiskorú lányok iránt érzett pedofil vágy hajtja. Hát így… (FEM3, 22.50)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.