Merza Gábor ajánlja: Szarul állnak a dolgok (2009)

szarul_allnak_a_dolgok_2Soha nem gondoltam volna, hogy a művelt és civilizált világban is élnek olyan bennszülött emberek, akik különböző segélyekből, kisebb stiklikből és egyéb meghatározhatatlan dolgokból élnek. Egész nap vedelnek, döntik magukba a szeszes italokat, mindent, amit találnak, vagy eléjük tesznek. Ebben a filmben a sör és a sört fogyasztó ember nem a legszebb arcát mutatja.

Társfőszereplő ő, mármint a sör, a többi alkoholt tartalmazó itallal, de gyakran, igen gyakran csak kísérője az ütősebb anyagoknak. A szesz mellett főszerepet játszó 13 éves Gunther nagy számú családjával, apjával, három nagybátyjával él együtt a nagyi lelakott házában. Szemtanúja és részben részese a léha életnek, a nem éppen friss, de újonnan felszedett nőcskék lehangoló társaságának. Úgy tűnik a család céltalanul él, de ez nem igaz. Céljuk a semmittevés, a hatalmas mennyiségű alkohol beszerzése és elfogyasztása. Mi lesz ebből a gyerekből, ha felnő, hisz előtte az élet. Erre a költőinek szánt kérdésre is választ kaphatunk a film megtekintésekor.

Ajánlom azoknak e filmet kik nem ismerik ezt az életformát, és azoknak is, akik igen, mindkettő társaságnak okulásképpen és igen lehet változtatni az életen, amíg késő. Mindenki döntse el, hogyan szeretne élni, MOST.

Szarul állnak a dolgok – színes, feliratos, belga-holland vígjáték, 108 perc, 2009

Kategória: Merza Gábor sörös filmajánlói | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.