Teltházas előadásokkal zárult a 4. Mozinet Filmnapok

A Művész Moziban augusztus 21. és 25. között a nemzetközi filmfesztiválok legnagyobb kedvenceit újra nagyvásznon láthatta kedvezményes helyárak mellett a közönség, méghozzá meglehetősen nagy érdeklődés mellett: a Budapesten negyedik alkalommal megrendezett Mozinet Filmnapok keretén belül több filmet teltházzal vetítettek.

Az idén ötnaposra bővült mustrán Berlin, Cannes, Karlovy Vary, Velence és Toronto sztárjai mellett Oscar-jelölt darabok is feltűntek. A legnagyobb érdeklődés Noah Baumbach imádnivaló vígjátékát, a Frances Ha-t (kritika itt), a Cannes versenyprogramjából érkezett, nagy vitákat kiváltó Borgmant (kritika itt), és Az utolsó éjszaka Párizsban című új Volker Schlöndorff-film két premier előtti vetítését kísérte (kritika holnap).

E három filmhez kísérőprogram társult: a Frances Ha kapcsán Sediánszky Nóra és Somorjai Enikő beszélgettek, míg Az utolsó éjszaka Párizsban történelmi tényeire Ungváry Krisztián világított rá az előadásában. A Borgman vetítését követően a Prizma Filmművészeti Folyóirat két munkatársa, Sepsi László és Jankovics Márton elmélkedett a közönséggel a holland szatíra szimbólumrendszeréről.

A zseniális Toni Servillo kettős főszereplésével készült politikai vígjáték, a Viva La Libertá – Éljen a szabadság! (kritika itt) éppúgy közönségcsalogatónak bizonyult, mint a karácsonykor a mozikban már nagy sikerrel vetített, négy Oscar-díjra jelölt megható dráma, a Philomena – Határtalan szeretet (kritika itt). Az egyes vetítések előtt a jegyet váltók között a Művész mozi munkatársai a vetített film plakátjait sorsolták ki.

A Filmnapok eseményeihez országosan több art mozi is csatlakozott: Debrecenben az Apolló mozi, Nyíregyházán a Krúdy mozi, Szegeden a Belvárosi mozi és Székesfehérváron a Barátság mozi.

Az utolsó éjszaka Párizsban augusztus 28-tól látható országosan a hazai mozik műsorán, a Frances Ha, Borgman, Viva La Libertá – Éljen a szabadság! és Philomena – Határtalan szeretet dvd megjelenése pedig idén ősszel várható.

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.