Hiánypótlás szélesvásznon – indul a CINEMA NICHE

A CINEMA NICHE egy havonta jelentkező vetítéssorozat, ahol a hazai mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni szélesvásznon, egy alkalommal, magyar felirattal. Az első alkalom október 28-án, vasárnap lesz, az első film az El Club.

A chilei Pablo Larraín a Berlinálén a Zsűri Nagydíját elnyert mesterművével, az El Club című film vetítésével indul a havonta jelentkező vetítéssorozat, a NICHE, melynek szervezői közösséget szeretnének építeni. Donáth Péter és Bognár Péter ötletgazdák régi vágya valósul meg a CINEMA NICHE (ejtsd: nís) vetítéssorozattal. Donáth a projekt elindításának okairól így mesél:

“Célunk egy filmszerető közösség kialakítása, akiknek folyamatosan gyűjthetjük a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni. Olyan filmeket vetítenénk, amik moziélményként működnek a legjobban (szélesvászon, jó hangminőség, közösségi élmény) és eddig nem volt rá lehetőség, hogy moziban lehessen látni őket. Igyekszünk majd bemutatni az elmúlt évek legjobb mozikból kimaradt filmjeit, és azokat a friss filmeket is, amiket vagy csak valamelyik streamszolgáltatón vagy még ott sem lehet látni itthon.”

A CINEMA NICHE bemutatja: Pablo Larraín: EL CLUB (The Club/A klub)

 🎬 Dátum: 2018. 10. 28. 19:00 h

🎬 Helyszín: Corvin Mozi / Karády terem

🎬 Hossz: 98 perc

🎬 Vetítés nyelve: eredeti spanyol hang, magyar felirattal

🎬 Előzetes: https://youtu.be/e8c2DYoF7lA

A FILMRŐL

A neves chilei rendező, Pablo Larrain negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. A cselekmény Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol az addig titkolt titkok, bűnök egyszer csak kitudódnak, felszínre törnek.

Díjak és jelölések:

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2015) – Zsűri Nagydíja: Pablo Larraín
Golden Globe-díj (2016) – Legjobb idegennyelvű film jelölés
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2015) – Arany Medve jelölés: Pablo Larraín

“Ez egy olyan önkéntes börtön, amelyet megszégyenült papok hoztak létre. Ennek a furcsa klubnak nyitva az ajtaja, ki-be lehet sétálni. Semmi nem tartja őket benn, mégse mennek sehová. Csak így tudják a külvilág megvetését maguktól távol tartani. (…) Ám amikor egy váratlan incidens felkelti a feletteseik figyelmét, a klub tagjainak komoly fejtörést okoz, miképp lehetne az ügyet szőnyeg alá söpörni.”

JEGYVÁSÁRLÁS: http://corvinmozi.hu/filmek/el-club?het=2018-43#schedules

 

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.