Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Mindig jó kedvre derít így reggelente a film+ televízió, amikor átnézem a mai tévék kínálatát, az ilyen címekkel, mint példának okáért: Potyautas a halál. Hull-a-rabló. Ezeket természetesen nem ajánlom megtekintésre, csakis saját felelősségre. Mondhatnám, mélyvíz, csak úszóknak! Azért találni itt valóban érdekes dolgokat is, mint ma, 17.00 órai kezdettel, tehát viszonylag korán, David Lynch Dűne című scifijét, mely, ugye, Frank Herbert kultikus regényének egyik feldolgozása. A film vizuális megoldásai mai, az Avatar-féle tűzijátékok által már alaposan elrontott szemünkkkel nézve, megmosolyogtatóan gyermetegek, ezen kívül maga, Lynch sem volt túlzottan elégedett filmjével, ám Herbert -aki végig felügyelte a forgatást- áldását adta rá, és ez az, ami dönt. Már, hitelességet illetően. Mint regényadaptáció, igen érdekes vállalkozás ez a film, tekintve, hogy maga az alapanyag nem az a 100 oldalas papírfüzetecske… (A mellékelt képen a film egyik ismert szereplője látható.)

A Duna II 20.15-kor egy ma már meglehetősen ellentmondásos személyiségről készült dokumentumfilmet ad, egy meglehetősen ellentmondásos rendező rendezésében. Oliver Stone Comandantéjáról itt nyilatkozok meg.

Amúgy a tévék ma úgy döntöttek, kizárólag a francia filmeket preferálják, lesz ma minden vígjátéktól az akcióig. Én egy Hello Goodbye címűt vígjátékot választottam ki, melyben a Gérard Depardieu és Fanny Ardant által alakított középkorú házaspár egy meggondolatlan lépéssel Izraelbe költözik, gyökereik felkutatása céljából. Nem tudták, mire vállalkoznak. (Duna, 20.30)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök bejegyzéshez

  1. ChrisDry szerint:

    Volt a TCM-em vagy hogy hívják (angol nyelven) a Bíborszín (Purple heart), szerintem az nagyon jó film.

  2. efes szerint:

    @ChrisDry: Ma a Nagymenők megy 21.00-tól TCM-en, azt szokták szeretni az emberek…:) Bíborszín (az a The Color Purple) az Spielberg-film, és Whoopi Goldberg egy fekete írónőt játszik benne, szvsz nem kicsit szentimentális film, amellett, hogy mint majdnem minden Spielberg-film, működik. A Bíborszív (szvsz erre gondolsz, Puprple Heart) az ilyen Vietnamos-szerelmes film. Nem láttam, szerintem, mert nagyon nem rémlik…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.