Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Amit tegnap a királyi tévé kissé kényszeredetten letudott, azt ma a Duna tévé precíz alapossággal, és meglehetősen kreatív műsorválasztással teszi meg: Auschwitz felszabadításának 66-ik évfordulóját mindkét csatornáján emlékezéssel tölthetjük. A Duna 1-en 21.10-kor Hajdufy Miklós Nemeskürty István forgatókönyvéből készült, 1983-as tévéjátéka kezdődik, A béke szigete címmel, főszerepben Bessenyei Ferenccel, aki Komárom város polgármesterét alakítja, aki Magyarországon, polgármesterként egyedüliként emelte fel szavát a zsidók deportálása ellen. Sorsa így azonossá vált azokéval, akiket védelmébe vett. Utána pedig, 22.20-kor egy dokumentumfilmet nézhetünk meg, mely a zsidótörvények miatt hivatásuk gyakorlásától megfosztott színészek egy tulajdonképpen hősies próbálkozásáról szól: 16. zsoltár – Volt egyszer egy színház. A Duna II-n pedig egy portrét láthatunk az Amerikában élő, dési születésű Randolph Louis Brahamról, aki egyszerű asztalosinasból vált a XX- századi magyar történelem elismert professzorává: Rémálmok nyomában, 20.15-től. Utána pedig a jellegzetes náci cinizmussal, mintatábornak, a jólét és a kultúra paradicsomának becézett Theresienstadti lágerről nézhetünk meg egy dokumentumfilmet, 21.25-ös kezdéssel.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök bejegyzéshez

 1. magyar-magyar szótár szerint:

  Mint a vidékiparasztok általában, A Három Legnézettebbet láthatom és az m1-en tegnap véget ért a kedvenc koreai sorozatom, jaj.

 2. magyar-magyar szótár szerint:

  @juliacska.kulka1988: Juj. Nem láttál még koreai tévésorozatot? Akkor nem tudod, mi a jó
  Seonduk yeowang -A Silla királyság ékköve. Efes testvérem már kuzkákat forgatván feje fölött ollóz a levegőben felém egy BrúcceLíe formájában, pedig az az igazság, hogy ez a sorozat dramaturgiájában shakespeare [Pajzsrázó]-i mélységeket ért el. A szokásos Jó- és A Rossz küzdelme helyet árnyalás, minden oldal nézőpontjainak belátása, minden szereplő emberivonásainak megragadása.. főleg pedig politikatudományilag értékes.
  Amúgy 8 gépelt oldalon át tudnám fikázni.

  Na, innen folytatjuk, ha efes már kupáncsapott.

  Ja, efes, szivesen puszipacsiznék itt, de annyi extra van a blogodban, hogy vagy lefagy a gépem, vagy kb 4 perc alatt képes betölteni , miközben a címsorból mennyi mindent akár kézzel is lemásolhatok… Úgy jársz, mint Hannibal, akinél még az erősebb gépről sem tudok udvariassági látogatást tenni, mert az ő blogja PAKK lefagyasztja a gépem azonnal bebénul.

  Azt láttam hogy tegnap tanúságot tettél a politikaimegfelelő jóoldaliságod mellett.
  Én, ha tehetném, animációt raknék fel, két jógyerek áll szigszalaggal, tépik, leX-szelik egymás száját majd olyan képet vágnak, mint amikor a kisbaba bekakilni készül [Filmművészeti egyetem, szóróév, szituácisó gyak, sírás tettetése]Közben átnyulna jobban odanyomni a szigszalagot.
  Utána feltennék a kiskezüket, hogy a tarkónlövésre készülést (ugye, nem csak az van, mint Fehéroroszországban, hogy ellenzéki újságíró akasztott tetemét lelik a radványisötéterdőben, hanem tarkónlövik a cigányegységkormány a lázadókat.. )

 3. magyar-magyar szótár szerint:

  Az se piskóta, mindenidők legvacakabb brazilszappan’ja az India álmok útján, egy rakás latin pofa kikenve indiainak, utcai vágókép Indiából és guglival leszedett ÁLLÓFOTÓK is vágóképnek (amidőn a brazil stúdió ablakából kitekint)
  Azok a vén piás amorzó futbaldrukkerfejű donok, mint bráhminok, jaj

 4. efes szerint:

  @magyar-magyar szótár: Shakespeare Lándzsarázó, nem Pajzsrázó..:) Akkor Shakesshield lenne 😛

  A gyorsaság: Dudi, nem kéne már végre lecserélni a Commodore 64-edet? ) Az én Tosibám pikkpakk megnyitja, legfeljebb a NASÁval vacakol egy másodpercet, ha ott túl sok gigafelbontású csillagkép van felpakolva…

  Jógyerekek: nyitott kapukat döngetsz, az első médiatörvény-tüntetés, amit az egyemisták csináltak a Szabadság-téren (voltunk kb. 500-an), éppen erre a dramaturgiára épült. Szappanoperát nem nézek, csak néha önbüntetésként a barátok köztöt. :p Viszont vannak igen jó koreai filmek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.