Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

Francia tangóromantika, CIA-biográfia, némi Woody Allenes-effekt és brókerarcok a ma esti kínálatban.

Tétova tangó – Egy középkorú, fásult és kiégett bírósági végrehajtó egy külvárosi tangóklubban találja meg boldogságát. Vagy sem. (m2, 20.35) Nem láttam még, de hátha… A rendező Stéphane Brizé, akinek tavalyi filmjét, a Mese a szerelemről címűt viszont láttam és azt szerettem (a nagy erős kőműves és a törékeny tanárnő esete..;).

Az ügynökségRobert De Niro második rendezése ez a jó hosszú (csak 134 perc?) film, melybe nyilván sokan bele fognak aludni, akik viszont szeretik az ilyen hömpölygő ritmusú, elmesélő jellegű dolgokat olyan misztikus szervezetekről, mint például a CIA, az amerikai hírszerző ügynökség, azok talán szerethetik ezt a filmet. Láthatunk benne sok jó színészt, magát a rendezőt is. Akció ugyan nem nagyon lesz benne, de konspiráció annál több. Pihenten szerintem nézhető. (Duna, 21.00)

Füles – Én talán jobban bírom Woody Allen újabb keletű, néha komor, néha szinte kisrealizmusba hajló drámáit, mint a legendás korai vígjátékokat; a Füles valahol félúton van a kettő között, de már benne domborít Scarlett Johansson (kép). (Story4, 22.10)

Brókerarcok – A Giovanni Ribisi, Vin Diesel és Ben Affleck által főszerepelt, 2000-ben készült izgalmas filmben a brókerek irigyelt, ám igen cinkes lapokkal játszó világába nyerhetünk betekintést. Lesz majd shortolás, bennfentes kereskedés és minden ilyen átverős, tőzsdézős hülyeség, amivel manapság is bőszen dobálóznak nagyképű, zselézett hajú, nyakkendős köcsögök – a film tényleg jó, ne riasszon el senkit, hogy Ribisi leginkább az Avatarból, Diesel pedig buta akciófilmekből lehet ismerős. (RTL, 23.20)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.