Mit nézzünk ma a tévében? – Péntek

Az utolsó cserkész egy igazi, oldszkúl akciókrimi Bruce Willis fénykorából (kép). Jellemző a nyitójelenet: a Willis által alakított lecsúszott, borostás, szemmel láthatóan sokszorosan másnapos magánnyomozót a virágágyásra parkolt autójában ébresztik az utcagyerekek… Aztán azért összekaparja magát, és munkába lendül. Tony Scott rendesen összerakta a filmet, Willis, mint mondtam, jó formában van, így nagyot nem bukunk e filmmel. Én legalább tízszer láttam. (Cool, 21.20)

Az Időzavarban sem egy nagy vaszizdasz, csupán egy szimpla, de tisztességes krimi. Itt Denzel Washington a főalak, ami már önmagában is elég akár: egy floridai kisváros seriffjét alakítja, aki egy brutális kettős gyilkosságot derít fel, melynek szálai messzire vezetnek, de a közvetlen közelében erednek. (Viasat3, 21.25)

Mi ketten, tehát a film két főszereplője állástalan színészként pengeti élete húrját 1969 nyarán, a békejelekbe, virágokba és marihuánafelhőbe burkolózott Londonban, mígnem egy nap beköszönt a várva várt szerepajánlat, de csak egyikőjük számára. Ez az 1987-ben készült film Bruce Robinson eleddig egyetlen rendezése, akit például olyan film írójaként ismerhetünk, mint a kambodzsai Vörös Khmerek szörnyű vérengzésének első filmes feldogozásaként bemutatott, megdöbbentő Gyilkos mezők. (m2, 22.25)

A fekete macska a Viasat6 búvópatakként felbukkanó retro-horrorsorozatának egy újabb remeknek ígérkező darabja, Lucio Fulci önironikus stílus-paródiája, 22.30-tól.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Péntek bejegyzéshez

  1. Niurka szerint:

    Nem ide tartozik, de: a Viasaton volt talán tegnap este egy filmpremier (nem valami nagy film, mindegy) amit angolul adtak le. Ugyanezt játszották el a Kés alatt befejező évad, utolsó részénél is, angolul adták le. Persze ömlöttek a panaszos levelek, mire a Viasat közölte, hogy nem tudják beilleszteni a műsortervbe a szinkronos verziót.

  2. Niurka szerint:

    @efes: Lassan mindegyik az. És csodálkoznak, hogy az emberek letöltenek.

  3. Niurka szerint:

    21:00-kor az AXN-en a Gothika lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.