Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

A helyzet lesújtó, de majdnem reménytelen. Itt van az ősz, és a meteorológusok szerint ez így is marad most már… (pici reményt adhat, hogy azért ők sem tévedhetetlenek). A tévében sehol semmi, uborkaszezon, csütörtök, nagy halál. Csak sport és csak zene.

Megy, ugye, Shanghajban a vizes-VB, bár ott is csak férfi műugrást nézhetünk (Eurosport, 10.00), illetve a holland-magyar női vízilabdameccset (DigiSport, 9.30). Délutánra van Tour-szakasz, ráadásul nem is akármi. A 18. szakasz, Pinerolóból vissza Franciaországba, Galibier Serre Chevalierbe teker, hegyen-völgyön át. Horrorszakasz a mai: 355 méterről felmegyünk 2744-re (!), majd le 1380-ra. A völgyből ismét fel 2360 méterre (!!), majd megint le az 1372-re. Itt nincs azonban vége, mert megint fel kell gyötörni magunkat 2645 méterre (!!!), ahol hegyi befutóval van vége mindenkinek, mint a botnak. Három kiemelt kategóriás hegy, egy napon, 200 km hosszan! Contadornak mennie kell, ha idén is Tourt akar nyerni és szinte 100%, hogy menni is fog, amit viszont a Schleck-testvérek, illetve Evans egészen biztosan nem fog karba tett lábakkal nézni. Az biztos viszont, hogy Voeckler elköszönhet a sárga trikótól. (Az Eurosporton kivételesen már 13.15-től).

Aztán van zene mára, a Mezzon. 16.45-től Rameau-t mutat Jordi Savall, majd Charpentiert Rousset (mindennapi barokkunkat add meg nekünk, ámen), majd este Mozart. Bevezetőnek sitty-sutty néhány zongoraverseny, majd a Titus kegyelme, Sir Colin Davis vezényletében. A nap végére, 0.00-tól a kitűnő arab oud-játékos, Rabih Abou Khalil penget minket álomba. Nagyjából ekképpen:

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.