Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

Gondolom, ma mindenki a Titanicot nézi, nem mintha annyira nézhetetlen lenne, és sem fikázom. Leót én is mindig eljátszom, amikor hajóra szállok, egyszerűen muszáj kiállni az orrba, és belerepülni a végtelenbe – a kapitány persze, egyből dudál, de hát ez a dolga. A film erénye pedig az, hogy van benne ilyen jelenet. De hagyjuk ezt, elsüllyedt már, mi mára az alternatíva?

A magyar film fiataljainak egyik fontos tagja Mátyássy Áron, aki ezúttal Karinthy klasszikus Tanár Úr kérem!-jét alkalmazta televízióra. A film további érdekessége, hogy látványtervezője szintén filmes, Pater Sparrow, ami mára garancia a kékesszürke, archaizáló, kissé retró elmegyógyintézetes, kissé steampunk külcsínre – kíváncsi vagyok, biztosan érdekes lesz. (m1, 21.00)

Ajánlgatják néhányan a közép-amerikai film egyik jeles reprezentánsának, Imanol Uribének A hajózási térkép című Spanyolországban, spanyol pénzből gyártott kalandfilmjét, mely egy régi térkép (elsüllyedt hajó, kincs, satöbbi) megszerzése körül bonyolódik – egy kattintást talán megér. (Duna, 22.10)

Christopher Nolant Hollywood megmentőjeként szokták manapság bélyegezni, elsősorban az egyik legnagyobb pop-kulturális ikonnak, a Batmannek újszerű rebootjai miatt; nos, éppen ez a széles kör fitymálkozik gyakran egy régebbi, Álmatlanság című filmjén, mely azonban szerintem lazán veri a sötét lovag eddigi két jelenését, az Eredetről nem is szólva… Krimi ez a film, melyhez azonban ezúttal tényleg szükséges némi álmatlanság, ugyanis későn kezd (22.45, m1), és lassan építkező, klasszikus szuszpenzéhez idő és nézői figyelem kell. De ha ez megvan, akkor egy rendkívüli, csavaros cselekményű és enyhén misztikus krimit láthatunk, remek színészekkel, elsősorban a meglepő összeállítású, de igen jól működő főszereplőpárossal, Al Pacinóval és Robin Williamsszel. (kép)

Magyar filmmel indítottam a mai ajánlót, magyarral is zárom: Török Feri annak a tehetséges generációnak a jeles tagja, amit Simó-osztályként is szokás becézni. A bróker-környezetben játszódó Overnight ugyan nem a legjobb filmje, de mindenképpen érdekes megnézni, például ma este 0.05-től, a Viasat3-on.

(+1 – Milos Forman sokszor ajánlgatott filmje Goya kísérteteiről a tv2-n, 0.35-től.)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.