Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Annak a nézőnek mindenképpen odaadnám a Globális Filmkultúráért Emlékérmet, aki ma, vagyis már holnap, 0.50-től az m2-n végignézi az 1968-ban készült Taskent, a kenyér városa című, fekete-fehér üzbég drámát, amely a NOSZF után kitörő polgárháború alatti éhínségről szól, nyilván megrázó erővel. Én mindenesetre megnézném, mert olyan vagyok, ha képes lennék fennmaradni ily kései órán… Erre azonban nem sok esély van, az elmúlt idők tendenciáit látva.

A ma esti fő ajánlat persze elsősorban A katedrális, mely Ridley Scott által produkált, nagyszabású minisorozat formában próbálja meg adaptálni Ken Follett ismert kalandregényét. A könyv, ugye, elsősorban arról ismert, hogy mindenki egy slukkra olvasta ki, még az is, akinek esetleg zsenánt lenne ezt bevallania (hisz’ ez azért mégiscsak egy phonyva…). Scott és társai a legjobb formát választották e gazdag cselekményű történet filmes kifejtésére, hiszen egy mozifilm-verzióból értelemszerűen sok minden kimaradt volna, míg egy igényes kivitelű sorozatba minden belefér. Ez a hírek szerint ilyen, bár jönnek vastagon az ellenvélemények is… Hagyatkozzunk azonban saját szemünkre és agyunkra, hadd döntsenek ők. Egyéb érdekessége e négyrészes sorozatnak, hogy teljes egészében nálunk forgott, így sanszosan láthatunk ismerős magyar arcokat is, mellék- illetve statisztaszerepekben. A tv2 21.20-kor kezdi vetíteni az első, uszkve két órás részt.

A sporton délután sportok (bicikli, atlétika, tenisz), a Mezzon csajok, Dorothy Dandridge 20.30-kor, Lena Horne 21.25-től és Dee Dee Bridgewater 22.25-től (lásd klip).

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.