Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

Jajj, hát a Sztárom a páromat nem szabad kihagyni!!!! AANNNYira ééédes benne a Dzsúlia meg Hjúgrent!! 🙂 (tv2, 20.00)

Persze, ha nincs kedvünk Notting Hill barátságos utcácskáiban barangolni, vévévilla pedig eszünkbe se jut, akkor itt van nekünk a magyar ugar. A Kósa-Csoóri-Sára triász Tízezer nap című alkotása minden vitán és kritikán felül a magyar film egyik csúcsteljesítménye. A parasztság sorsa, a nemzedéki nézetkülönbözőségek, az ötvenes évek hozadékai mind ott vannak benne ebben a nemes ívű, szikár, száraz, ám mégis rettenetes erejű, katartikus filmben. (Duna2, 21.00)

Viktor, egy kelet-európai állam polgára egy repülőtéren reked, mert mialatt gépére vár, egy államcsíny következtében országa megszűnik… 😀 Terminál, Steven Spielberg filmje. (FEM3, 21.05)

Oscar Wilde Dorian Gray című történetét, bevallom férfiasan, nem ismerem. Számtalan utalást láttam már a műre és a figurára vonatkozóan, sőt, igen közeli ismerősöm még színpadra is állította (amit én nem néztem meg…), tudom, hogy valami arckép (kép!), meg ilyenek… De passz. Ma viszont nem úszom meg. Oliver Parker 2009-es variációja, úgy tűnik, hagyományos felfogású, kosztümös madaptáció, örök fiatalság, szerződés a gonosszal, meleg férfibarátság. Jó színészek, hiszen Colin Firth már a dadogós király előtt is remek színész volt, a címszerepet alakító Ben Barnes pedig csak több annál, hogy szép és fiatal… (Viasat3, 21.55)

Pikáns témájú film akad késő estére is, hiszen Almodóvar ritkán kerülgeti a forró kását. A Megtört ölelések saját Nyolc és félje – egy megbicsaklott karrier lenyomata. Itt, Almodóvarosan, egy furcsa és tragikus szerelmi történetben, Penelope Cruzzal és Lluís Homarral. (m1, 23.20)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.