Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap (Pünkösd)

A hosszú hétvégéken megszokott filmdömpinggel állunk szembe, bár ha jobban megvizsgáljuk a mai felhozatalt, a nagy számok törvénye alapján alig találunk valami valóban érdekeset, ami még nem jönne ki a könyökünkön. Nézzük tehát sávokra bontva, mi legyen:

A 19.00-21.00-ig terjedő, híradók utáni műsorsáv ilyen napokon még a gyermekeké, így sok jóra ne is számítsunk. Talán, a mai (és a holnapi) nap szellemiségéhez kapcsolódóan megismerkedhetünk Páduai Szent Antal életével, bár akkor borul is az egész további esténk, hiszen a rutinosan szájbarágós olasz propaganda-tévéfilm 20.00-kor kezdődik, hol máshol, mint a Dunán. Emellett azonban legfeljebb pöröghetünk agyatlanul Csúcsformában (RTL, 19.00), hajkurászhatjuk a Stuart Little kisegér kettőt (tv2, 19.00), meg Scooby Doo, Szilaj völgy paripája, és a többi.

Este kilenctől már érdekesebb azért a felhozatal valamivel, hiszen például Indiana Jones 3 (tv2, 20.25), Arany iránytű (film+, 21.00), vagy Sztárom a párom (m1, 21.25) helyett mehetünk színházba (Ahogy tetszik, Katona József Színház 1987, Duna World, 20.35) vagy megnézhetjük, hogyan tanítja meg Hillary Swank suttyó Los Angeles-külvárosi gengsztercsíráknak, hogy hol van Auschwitz: Saját szavak, Fem3, 21.00. Én a kissé didaktikus agytágítással szemben mégis inkább röhögnék egyet újra Marty Feldmanon (lásd a képen) és Richard Pryoron az Istenben bízzunk, avagy vallást akarunk című 1980-as fergeteges komédián (Story4, 21.00)

A 23.00-túl kezdő késő esti műsorsávban aztán már vannak igazán jó filmek is, bár szinte mind láthattuk már százezerszer, de hát így vagyunk általában a jó filmekkel… Én A tökéletes trükk című Christopher Nolan-filmet emelném ki (film+, 23.05), mely két nagyszerű illuzionista (Hugh Jackman és Christian Bale) vetélkedését meséli el látványosan és izgalmasan, nem akármilyen arcokkal a mellékszerepekben. Futnak még: Good Will Hunting (RTL, 22.30), a Sakál (tv2, 22.50), Ál/Arc (AXN, 22.10)… Ilyenek.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap (Pünkösd) bejegyzéshez

 1. wim szerint:

  A Story4 filmjét kb. öt percig bírtam. Lehet, hogy lemaradtam egy fergeteges komédiáról, az első percek alapján mindenesetre nem ez volt a benyomásom. Maradt a DVD.

  • efes szerint:

   úgy emlékszem, annak idején, vagy 30 éve végigröhögtem… én is belekapcsoltam, majd gyorsan el, tehát sorry. (így jártam a múltkor norman wisdommal is, amin gyerekfejjel bepisiltem a röhögéstől, ma azonban már unalmas volt (ne hagyd magad, pitkin), vagy a mumus-mumus, a fajáróval, dettó. sic transit gloria mundi.

 2. wim szerint:

  Ja, 30 évvel ezelőtt biztos én is végigröhögtem volna, máskor azért jelezd az ilyen bizonytalansági tényezőket! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.