Mit nézzünk ma a tévében? – Kedd

Óriási klasszikus ma a tévében, egy mindenkinél nagyobb ikonnal a főszerepben: James Dean (a képen) van Haragban a világgal, Nicholas Ray műfajteremtő filmjében (Duna, 21.30). Nem tudom, hogy egy minden különösebb ok nélkül lázadó fiatalember története mint mond a ma konformista, a dolgokat megúszni szándékozó tizen-huszonéveseinek, az idősebbek viszont tán nyerhetnek pár évet e film újranézésével, ha csak a nosztalgiafaktor jótékony hatásaira gondolunk.

Nehezítheti a választást, hogy ma persze nem egy nézhető, sőt, remek film akad horogra. Az utca királyai (film+, 21.00) ezek közül talán még a gyengébb eresztés, de azért ez a film is süt. A történet korrupt Los Angeles-i rendőrök között zajlik, akiket pl. Keanu Reeves, Forest Whitaker és Hugh Laurie, aki tud még Dr.Háznál is nagyobb rohadék lenni. Jó dumák, ötletes akciók egy tökös filmben.

Baromi jó Clint Eastwood Titokzatos folyó című krimije is (Viasat3, 21.20), de ezt bizonyítják például Sean Penn és Tim Robbins Oscar-díjai is, amiket e filmbéli jelenéseikért kaptak. Bővebben itt.

Az afgán származású Khaled Hosseini, gyaníthatóan valóban önéletrajzi ihletésű, nagy sikerű regénye szolgáltatja a Papírsárkányok (FEM3, 22.00) alapját, mely azonban ízig-vérig hollywoodi alkotás, jobbára a szó jó értelmében. E filmről bővebben itt.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.