Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

A mai este a monstruózus, vénasszonyok nyarának langyos napsütésében lubickoló, minden bizonnyal békés hétvége első estéje – gondolom, igen kevesek fognak teljes mellszélességgel tévézni. Akik mégis odafigyelnének a hajdan doboznak becézett lapos valamire, azok nyithatnak például egy nagy irodalmi klasszikus szerintem igen korrekt filmadaptációjával: Puskin Anyeginjét ezúttal a kiterjedt Fiennes-család varázsolta filmvászonra (ATV, 21.00). A filmről bővebben itt.

A Péntek esti fények vajon mi, ilyen szép szombat estén? (Viasat3, 21.00) Fogalmam sincs, mivel nem láttam, amúgy pedig valami amerikai focis sportfilmnek tűnik, főszerepben az edzőt játszó Billy Bob Thorntonnal. Én passzolom, de fenntartva, hogy még egy egészen nézhető sportdráma is lehet belőle.

Az este talán legerősebb filmje a Lángoló Mississippi (m2, 21.25), Alan Parker 1988-as filmje, mely egy 1964-ben a valóságban megtörtént esetet dolgoz fel, melynek során valahol lent, Délen meggyilkolnak három, a feketék jogegyenlőségéért küzdő polgárjogi aktivistát. Két FBI ügynök utazik a helyszínre, és hamarosan kiderül, hogy a környéken mindent behálózó Ku-Klux-Klán keze lehet a dologban… (Lásd a képet)

A minap vaktában ajánlott A nagy fehérség (MGM, 21.45) még mindig megtekintésre vár. Hátha majd ma (bár nincs MGM-em… 🙂 ) Tehát. A leírás szerint ez egy Alaszkában játszódó bizarr, abszurd poénokkal operáló, mégis szívet-lelket melengető (Alaszkában kell is az ilyen…) német-új-zélandi-kanadai vígjáték, Robin Williamsszel, Holly Hunterrel, Giovanni Ribisivel és Woody Harrelsonnal. A szereposztás mindenképpen érdekes.

Ha bármilyen okból  szarul sikerült az esténk, akkor menjünk aludni, ha nem, akkor viszont biztosan elcseszhetjük Lars Von Trier bombasztikus Antikrisztusával (HBO2, 22.00), melyről nem vagyok hajlandó most többet írni (mivel itt már megtettem korábban).

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.