ELF-PICTURES DOKUK A KINÓBAN A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN

Január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kino Cafe mozi rendhagyó műsorral várja a közönséget: egész nap kizárólag hazai alkotásokat vetítenek. A mozi nagytermében ezen a napon az ELF Pictures által forgalmazott magyar dokumentumfilmeket vetítik.

17 órakor Zurbó Dorottya KÖNNYŰ LECKÉK című dokumentumfilmjével, a szomáliai menekült Kafya (lásd a képen) történetével kezdődik a program a nagyteremben. Az érzékeny és költői hangvételű film világpremierjét a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában tartották.

Ezt követi 18:30-tól Révész Bálint NAGYI PROJEKTje, mely három nagymama és unokáik Európán és a világtörténelmen átívelő múltidézéséről szól. A friss, szellemes hangvételű film a klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témák mellett a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, és betekintést ad az Y generáció korszellemébe.

20:30-kor ismét szélesvásznon látható Csuja László az ELF Pictures gyártásában készült, KILENC HÓNAP HÁBORÚ című dokuja, me bemutatja a háborúval járó összes félelmet és frusztrációt, miközben izgalmas tanumány a “selfie-kultúráról”. A film a Szarajevó Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyprogramjában elnyerte a zsűri különdíját.

A program:

NAGYTEREM
17:00 Könnyű leckék
18:30 Nagyi projekt
20:30 Kilenc hónap háború

KISTEREM
15:45 Napszállta
18:15 Egy nap
20:15 Volt egyszer egy téka

Részletes program és jegyvásárlás:

http://kinocafemozi.hu/mozimusor

Kategória: Hírek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.