Focivébé, helyett – 10.nap

Tegnap a vébéesélyes hollandok egy halálosan unalmas meccsen biztosan léptek túl a lelkes japánokon, Ghána viszont nagy csatában ikszelt az ausztrálokkal, akiket ezzel viszont ki is ikszeltek a vébéről. A dánok pedig fordítottak a kameruni oroszlánok ellen, akik így már legfeljebb csak cicázhatnak az utolsó meccsen, egyéb esélyük nem nagyon van. Ma a szlovák testvérkéink parázhatnak Paraguaytól, majd remélem, az olaszokat jól kipicsázzák a kiwik, bár elég kicsi az esély. Este Brazília – Elefántcsontpart. Hmmmm… Jön megint az ősz, amúgy.

Az m2 nem tudom kinek vetíti Az isteni Diego című kitűnő filmet 16.35-kor, hiszen aki tudja és érdekli, ki az a Diego (aki nem tudja, az a képen megnézheti), az éppen ebben a pillanatban a másik királyin meccset néz. Amúgy Maradonáról csak áttételesen van szó e filmben, de azért mégis. Az m2 két korábban is ajánlott filmet ismétel este, a Vanília égboltot majd Ménesgazdát. A Duna szunnyad, két csatornán is, a kertévék biztonsági játékot játszanak, ezerszer látott hollywoodi tucatfilmekkel. Ovizsaru, megszakadok.

Az általam vizsgált, ingyenesen is nézhető csatornák közül ma talán a Viasat3 nyújtja a legjobb filmkínálatot, 21.00-tól az Aludj csak, én álmodom című romantikus-vígjátékos Sandra Bullockos filmet, még éppen a nézhető kategóriából. Utána egy általam ismeretlen western jön, de ha western, akkor nagy baj nem lehet (feltéve, ha nem japánok nyúlnak hozzá). A Rideg valóság (ez a címe) Burt Reynoldsszal akár még jó is lehet. 2003-ban készült a film, úgy tűnik, amolyan lassú, szikár, borongós nu-western lesz.

Amit viszont igazán ajánlanék mára, ha valaki nem látta volna még, az A mások élete. (Kritika a következő posztban). Ulrich Mühe egy volt NDK-beli titkosszolgálatos lehallgatótisztet alakít, aki meginog hitében. Megrázó alakítás egy komoly, minket is érintő tanulságokkal teli, nagyon jó filmben. Tv2, 00.15.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. ChrisDry szerint:

    A Kiwik, milyen lelkesek voltak, kár, hogy nem rájuk fogadtam (az iwiw-ben), mindenesetre szánalmas olaszokat különben sem szeretem. Örültem az 1-1nek is. A Brazilok, hozták a formájukat csak a bíró nem… Legalább esélyesebb lett a magyar bíró..
    A mások élete nagyszerű film, kötelező megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.