Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap

Hát, ahogy kinézek az ablakon, ez a szürke, jeges trutymák nem igazán motivál kiruccanásra, ennek ellenére, napközben sehol semmi. Nyilván mezzózás-állatos és utazós filmek, illetve házimozizás, ha van mit.

Az este nyolckor, a Duna II-n kezdő Janis és John sem azért érdekes, mert olyan elementárisan földbedöngölő film lenne, nem is Janis Joplin és John Lennon feltételezett kapcsolatát tárja fel – egy szimpla, de szórakoztató, bohókás kis krimivígjáték mindössze – hanem filmen kívüli okok miatt. A női főszerepet Marie Trintignant (kép), a filmben szintén szereplő Jean-Louis Trintignant lánya alakította, aki sajnos már a bemutatót sem érhette meg. (A szövevényes ügyről itt.)

21.15-kor a fő Dunán a múlt heti Szoknyás zsaru folytatása, az Ellopták Jupiter fenekét megy, Annie Girardot és Philippe Noiret elbűvölő kettősével. Azon ne akadjunk fel, hogy mit keres Jupiter Görögországban, igazi jó kis szórakoztató film lesz ez.

A végére egy ritkán látható érdekesség: a tv2, jó néhány reklám között 0.00-tól Christopher Nolan fekete-fehér A csapda című filmjét vetíti, melyet a mai agyonsztárolt Nolan még 6000 dollárból, egyetlen kézikamerával készített, még a Memento előtt. Egy fiatal író úgy próbál ihletet szerezni, hogy találomra kiválasztott embereket követ, megfigyelve viselkedésüket. Egyszer azonban a követett célszemély rajtakapja, ami nem várt események láncolatát indítja el.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. wim szerint:

    Az Ellopták Jupiter fenekét kedves emlék, dohányfüstös, vaskályhás moziban néztük valamikor az őskorban. Kösz az infót, ha nem olvasom ma a blogot, lemaradok a filmről, véletlenül kidobtam a tv-műsort.

  2. efes szerint:

    @wim: Pontosan ezért vagyunk.:)

  3. nightrain szerint:

    Mindketten óriási zenészek voltak, az tuti..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.