Mit nézzünk Húsvét hétfőjén a tévében?

A mai tévéműsor köztudomásúlag a locsolókat váró lányok-asszonyokra, illetve a süteményzabálásba belefáradt gyerekekre van optimalizálva, normális férfiember ilyenkor késő délelőttre már valamelyik árokparton hortyog részegen. Ennek megfelelően mese- és rajzfilmek, valamint családi romkomok találhatók a kínálatban. Késő délután ugyan már van a józanabb hímneműeknek is nézni-, pontosabban inkább bámulnivaló itt-ott, de a nap főeseménye mindenképpen az Aktus. A kétharmad ekkor nyilván hagy csapot, papot, kölni- és pálinkásüveget, vizesvödröt és szódásszifont, kaja- és süteményhalmokat, és vigyázzállásban, lélegzetvisszafojtva várja, hogy a köztársasági (vagy most akkor már magyarországi?) Elnök Úr aláírja (már előre röhög a harmad ország…) az Új Nemzeti Alap Törvényt (Újnemzeti Alaptörvényt?, esetleg Új Nemzetialap Törvényt? Hogy írjuk, hogy Smitt?). Aktus délben, minden csatornán. Vigyázz, jobbra nézz.

Szóval, ilyenkor nem nézünk tévét. 22.25-kor kezdődik a Pop, csajok satöbbi című kultuszfilm a Viasat3-on, na, erre már érdemes bekapcsolni. Stephen Frears vígjátékában minden benne van, amit a nyolcvanas évek popkultúrájából tudni és újra átélni érdemes, de ezt úgyis tudja mindenki, akinek ez egyáltalán jelent bármit is. Nekik akárhányszor nézhető üdítő film, főleg egy ilyen dühítő nap után, mint ez a mai is.

A tv2 23.10-re kalibrált Viharszív című krimijét nem láttam még. Viszont 1992-ben, amikor ez a film készült, a főszerepet, egy indián származású nyomozót alakító Val Kilmer (a képen Graham Greene-nel) még pályája kezdeti csúcsán volt, és az, hogy a film egy indián rezervátumban játszódik, kifejezetten érdekessé teszi. Meglátjuk.

A Filmmúzeumon 23.55-kor Woodstock.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. promontor szerint:

    D’Artagnan lánya a Dunán este kilenckor. Szerintem kosztümös-kardozós műfajban a legteteje. Nem függetlenül a szereplőgárdától.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.