Mit nézzünk ma a tévében? – Szerda

Itt van az ősz, mikor még nyár van. Két filmet találtam mára, amellett, hogy délután természetesen Tour de France, az Eurosporton, 14.30-tól. A mai szakasz Gapból Pinerolóba megy, lesz benne két 3-as, két 2-es és egy 1-es kategóriájú hegy, a végén lejtmenetes befutóval. Remélhetőleg, ott nem esik.

A Lidérces órák a közönséget és a kritikát talán legjobban megosztó filmje Martin Scorsesének, ugyanis műfajilag vígjáték, ám annak a paranoid, sőt, skizoid válfajából, amiben való szórakozódáshoz azért nem kis nézői tolerancia szükséges. Egy fiatal pasas éppen randira igyekszik egy taxiban (már megint taxi!), amikor a lehúzott ablakon a huzat kiviszi a srác pénzét. Mivel így azonban nem tudja kifizetni a taxit, a sofőr kiteszi őt New York legsötétebb bugyrában, ahol éppen vannak. Az őrült hajszás, szinte kafkaian szorongós, kalandos és képtelen film itt kezdődik – Robert De Niro nem lesz benne. (Duna, 21.00)

A Fedezd fel Forrestert! című filmmel Gus van Sant tulajdonképpen azt az utat folytatja, melyet Psycho-színezésével elkezdett: e film akár a Good Will Hunting repríze is lehetne akár. De azért nem az, részben, mert az is az ő filmje volt, részben pedig azért, mert nem remake-ről van szó, hanem egy téma variációjáról, ami azért messze nem ugyanaz. Itt is a csiszolatlan gyémánt és a nagy tudású remete (kép) lehetséges találkozásai kerülnek a boncasztalra, azonban ezúttal nem matekozunk, hanem a bölcsészpályán kerengünk. Nagyobb a korkülönbség is, és az sem elhanyagolható, hogy a gyémánt itt fekete. Sokszor megnézhető, tanulságos film ez, bár nincs benne igazából semmi különleges: ha csak a kitűnő színészi alakítások nem azok (Sir Sean Connery, F.Murray Abraham, stb.). (Viasat3, 21.25)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Chrisdry szerint:

    esetleg a Bronson, 23:35, Cinemax, (az alakítás miatt szerintem megéri megnézni, színházi jelenetek), nekem tetszett: 8/10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.