Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő

Nagyjából semmi különös mára, ami ilyen ingerszegény uborkaszezonban azért több, mint a semmi. A Hello Goodbye-ban (Duna, 21.00) egy Gérard Depardieu és Fanny Ardant által alakított középkorú házaspár kellően nem átgondolt lépéssel Izraelbe költözik, saját gyökereik felkutatása céljából. Nem tudták, mire vállalkoznak. Könnyed francia vígjáték.

A hasfelmetsző ma esti (Viasat3, 21.25) verziójából az egyik ismert feltételezést ismerhetünk meg Hasfelmetsző Jack valódi kilétét illetően, ami annyiból érdekes, hogy ennek perdöntő bizonyítása a mai napig nem történt meg. Amúgy a szokásos fesletten romantikus, egyben bűzösen dekadens verzióját kapjuk a viktoriánus kori bűnügynek ebben az ausztrál filmben.

A Szökés az Alcatrazból pontosan az, ami a címéből is kiolvasható: egy szökés története a híres San Francisco-i szigetbörtönből. Rendezője, Don Siegel viszont mestere a hollywoodi típusú zsánereknek, Clint Eastwood nevű főszereplője (kép) szintén – így a film egészen biztosan feszült és izgalmakkal teli két órát biztosít 22.00-tól a FEM3 nézőinek.

A Mezzon kivételesen izgalmas produkciókat élvezhetünk: 20.30-tól Scarlatti Domenico Ottavia című operája (Capella de Turchini, dir.: Antonio Florio), majd egy Bibertől Bachig terjedő órás barokkzenei blokk után az éjszaka éjféltől a minőségi jazzé. Egy óra Nina Simone-koncert, majd egy óra rá emlékezve. Utána portré az egyik legkitűnőbb kortárs szaxofonosról, David Murray-ről, majd hajnalban Bill Frisell gitározza álomba a még éber nézőket.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. Aquarius szerint:

    Először azt hittem rovásírás 🙂

  2. Aquarius szerint:

    A fotón látható írásra értettem: 1441

  3. Aquarius szerint:

    de így leírva már szar :)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.