Mit nézzünk ma a tévében? – Kedd

Dübörög a sanghaji vizes-VB, adja a királyi, meg az eurosport is, van valami focitorna is (U19 EB), nem tudom… Hidegen hagynak ezek.

Két kitűnő, de túlzás nélkül, megrendítő magyar filmet ajánlanék mára, egyet innen, egyet onnan. …hogy szaladnak a fák! Zolnay Pál 1966-os filmje, melyben az Iglódi István által alakított fiatal városi értelmiségi egy nyáron visszatér szülőfalujába, hogy megkeresse hajdani nevelőanyját. A találkozás, a szembesülés egy általa ismertnek hitt, mégis ismeretlen világgal sorsfordító erővel hat a fiatalemberre. Kiss Manyi döbbenetes alakítása Lina néni, a nevelőanya szerepében a magyar filmtörténet egyik kitörölhetetlen, örök pillanata. (Duna, 21.00)

Felhő a Gangesz felett Dettre Gábor filmje, melyben egy drogfüggő számítógép-programozó készül a halálra, amiben egy fiatal, kezdő színésznő próbálja megakadályozni. Kettejük közös pokoljárásának története ez a mély és szép film, melynek végkicsengése alapvetően reménnyel teli, optimista kicsengésű. A film valódi tragikumát az adja, hogy ez volt a tündöklő tehetségű Ternyák Zoltán utolsó alakítása, aki való életében is legalább annyit küzdött a démonokkal, mint a filmben alakított figura. (A képen a két főszereplő: Ternyák és Tóth Ildikó) (tv2, 0.35)

Alternatívának választhatjuk (szokás szerint) a Filmmúzeumot, Woody Allen Hannah és nővérei 21.00-től, majd utána, 22.50-től Sleepers – Pokoli lecke, ami a béna címével ellentétben egy kifejezetten komoly dráma, elég csak a tündökletes szereplőgárdára egy pillantást vetni. Nekem ugyan vannak fenntartásaim, de sokan nagyon szeretik ezt a filmet.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Chrisdry szerint:

    Én ma is a repertoárból filmezek, vannak lemaradásaim ebben a hónapban…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.