Mit nézzünk ma a tévében? – Péntek

Este tízig szabadprogram, ekkor fakultatíve a Zoolander, a trendkívüli (FEM3, 22.00). Az e filmben elővezetett, Ben Stiller és Owen Wilson által fémjelzett humor komoly toleranciát feltételez a nézőtől, azonban engem annak idején valószínűleg érzékeny pontomon kapott el, mert csak arra emlékszem az egészből, hogy sírva-vinnyogva röhögtem végig. Célkeresztben a divatvilág.

RosszemberekSzomjas György utolsó kísérlete, hogy meghonosítsa hazánkban a keleti spagetti-western a korabeli kritika által easternnek elkeresztelt öszvérműfaját. Pedig, próbálkozhatott volna még, mert egyáltalán nem volt ez a film (és elődje, a Talpunk alatt fütyül a szél) olyan reménytelen eset. Betyárvilág, puszta, csikós, fokos, zsandárok, szilaj férfiak döntenek meg ihaj jókedvükben mejjes-faros menyecskéket a durván faragott konyhaasztalon… Képen egy másik jellemző jelenete a filmnek. (m2, 22.40)

A Camino című film ezúttal nem a közismert és manapság divatos El Camino zarándokúthoz kapcsolódik, illetve legfeljebb csak annak spirituális lényegéhez: a film egy betegség által lebénult fiatal lány belső vívódásának expresszív lenyomata. A témához való kellő affinitás esetén katartikus élmény vár e spanyol dráma nézőire. (Duna, 23.15)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.